Results 1 to 10 of 10

Thread: Sending mail w/ Thunderbird

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    49
    Rep Power
    9

    Default Sending mail w/ Thunderbird

    I'm getting a message when trying to send mail through zimbra's mta that says's relaying isn't allowed. I'm outside my local network and have the box checked to use a user name and password. Any ideas how to allow "authorized users" to use the SMTP server from outside the network?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Check the log in /var/log/zimbra.log see if any clues are there.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    49
    Rep Power
    9

    Default Very little clues

    "NOQUEUE: reject:" and "Relay access denied" entries No real clues as to why....

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    How about posting the log entries, they may contain more useful information than you've posted. What are you using to try and send the mail? Is it the web interface? Is it an IMAP client anf if so, which one? Which version of Zimbra? Have you made any changes to Zimbra?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    49
    Rep Power
    9

    Default

    Yes, I can send my log but I think my problem is surrounding the zimbraMtaAuthHost setting. My setup has the computer name 'mailhost.example.com' while the dns entry has 'mail.example.com'. When I look at the AuthHost setting it has the 'mailhost.example.com' as the value. I try to change it to 'mail.example.com', but here's the output:

    Code:
    zimbra@mailhost:/bin$ zmprov ms mailhost.example.com zimbraMtaAuthHost mail.example.com
    ERROR: service.INVALID_REQUEST (invalid request: specified zimbraMtaAuthHost does not correspond to a valid service hostname: mail.example.com)

    Any advice? Thanks!

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Why not just change the DNS entry?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    London, ON
    Posts
    255
    Rep Power
    9

    Default

    I would have to assume that the reason it is spitting out that error is because Zimbra doesn't know about any servers called mail.example.com. You will either have to add a server called mail.example.com or modify a current one.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    49
    Rep Power
    9

    Default

    Ok, I've gotten one step further. Now when connecting to send mail I get this error message in the log file:

    warning: SASL authentication failure: cannot connect to saslauthd server: No such file or directory

    Ideas?

  9. #9
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    49
    Rep Power
    9

    Default Service stopped

    I was able to figure out that the sasl service was stopped for some unknown reason. Is there a way to configure the services to automagically restart if they go down for some reason?

    Of course I'm curious why it went down at all, but am not sure how to investigate that occurance.

  10. #10
    Join Date
    May 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    9

    Default

    Just one other thing:

    As far as i remember, the default config for the Zimbra MTA says:

    "TLS authentication only", which is enabled.

    Either make sure your mail client uses TLS only to authenticate with Zimbra, or disable that option. Otherwise it will deny relay access of mails

    Here's the link to the Wiki describing the problem:

    http://wiki.zimbra.com/index.php?tit..._Auth_Problems
    Last edited by phalek; 05-09-2006 at 02:14 PM. Reason: Added Wiki URL

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 02:00 AM
  5. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •