Results 1 to 4 of 4

Thread: Relay Problem !

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default Relay Problem !

    hi,

    i instaled zimbra collaboration, it's work fine, but i have one problem.
    My relay is blocked, my domains defined, but at certains time a email from a different domain start to send to others, but is not a email from my cleared domains.

    I make various test of relay, and always is blocked. I look my logs and the false email is based from my server, 127.0.0.1 !

    What can i do to block this?

    When i see my queue have 15000 emails stopped and my cpu is 100% and normally my queue have 60 mails and cpu 15%.

    Thanks for everyone.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Welcome to the forums

    Please post the headers from one of the emails. It could just be backscatter and somebody spoofing with one of your domains.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA, Canada and India
    Posts
    777
    Rep Power
    11

    Default

    or someone (i.e: spammer) has gussed the password of your user and is using SMTP AUTH to relay spam thru your server.
    in your /var/log/maillog
    if you search for sasl_username= and you may get lines line sasl_username=someuser ..see if some user is repating a lot..if yes then that users password is compromised...change it asap

    code:
    tail -n 100000 /var/log/maillog | grep "sasl_username=" > smtpauthlogins.txt


    just guessing..unless you post some recent logs based on above


    Raj
    Last edited by raj; 04-03-2009 at 09:19 AM.
    i2k2 Networks
    Dedicated & Shared Zimbra Hosting Provider

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    Ok, i go to try....thanks raj

Similar Threads

  1. Relay Problem - 454 directory unavailable
    By coldfusion in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 01-24-2008, 01:48 AM
  2. [SOLVED] webmail relay problem
    By pst in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 10-29-2007, 02:24 AM
  3. Relay Problem
    By Sard in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 01-07-2007, 03:21 AM
  4. strange MTA Relay Problem
    By pfuschi in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-31-2006, 11:51 AM
  5. SMTP send relay problem
    By Billy in forum Installation
    Replies: 18
    Last Post: 12-28-2005, 12:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •