Results 1 to 2 of 2

Thread: Switch to Auto-Grouped backup yeilds "operation sent to wrong host"

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Austin, TX
    Posts
    110
    Rep Power
    8

    Default Switch to Auto-Grouped backup yeilds "operation sent to wrong host"

    I have two servers and when I switched to Auto-Grouped backups from the old style, I get errors like below. This was thrown on a backup of zim1.host.com.

    Code:
    user@domain.com: operation sent to wrong host (you want 'zim2.host.com')
    com.zimbra.common.service.ServiceException: operation sent to wrong host (you want 'zim2.host.com')
    ExceptionId:FullBackupThread:1238979633648:8a91afa6a1618790
    Code:service.WRONG_HOST Arg:(host, STR, "zim2.host.com")
            at com.zimbra.common.service.ServiceException.WRONG_HOST(ServiceException.java:295)
            at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxById(MailboxManager.java:394)
            at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByAccountId(MailboxManager.java:273)
            at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByAccountId(MailboxManager.java:244)
            at com.zimbra.cs.backup.BackupSet.startFullBackup(BackupSet.java:352)
            at com.zimbra.cs.backup.FileBackupTarget$FileBackupSet.startFullBackup(FileBackupTarget.java:815)
            at com.zimbra.cs.backup.BackupManager.doBackupFull(BackupManager.java:729)
            at com.zimbra.cs.backup.BackupManager$FullBackupThread.run(BackupManager.java:218)
    Here is more information about the mailbox from zmprov

    Code:
    [zimbra@zim1 ~]$ zmprov ga user@domain.com| grep zim1
    [zimbra@zim1 ~]$ zmprov ga user@domain.com| grep zim2
    zimbraMailHost: zim2.host.com
    zimbraMailTransport: lmtp:zim2.host.com:7025

    If I try to do this

    Code:
    zmmailboxmove -a user@domain.com -po -s zim1.host.com
    I get "Error occurred: system failure: Account user@domain.com does not have an old mailbox to purge." But if I run the following commands, the error does go away

    Code:
    zmmailboxmove -a user@domain.com -ow -s zim2.host.com -t zim1.host.com 
    zmmailboxmove -a user@domain.com -po -s zim2.host.com 
    zmmailboxmove -a user@domain.com -ow -t zim2.host.com -s zim1.host.com 
    zmmailboxmove -a user@domain.com -po -s zim1.host.com
    Any idea how I can clear up my machine's confusion without moving the mailbox back and forth?

    Thanks,
    Peter
    Last edited by peter@mxtoolbox.com; 04-06-2009 at 05:36 AM. Reason: Clearification
    Peter LeBlond
    Product Development Engineer
    http://www.mxtoolbox.com


  2. #2
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    2
    Rep Power
    2

    Default

    Hello,

    im facing the same issue. Did you ever get this solved?

    Regards,
    Dirk

    Quote Originally Posted by peter@mxtoolbox.com View Post
    I have two servers and when I switched to Auto-Grouped backups from the old style, I get errors like below. This was thrown on a backup of zim1.host.com.

    Code:
    user@domain.com: operation sent to wrong host (you want 'zim2.host.com')
    com.zimbra.common.service.ServiceException: operation sent to wrong host (you want 'zim2.host.com')
    ExceptionId:FullBackupThread:1238979633648:8a91afa6a1618790
    Code:service.WRONG_HOST Arg:(host, STR, "zim2.host.com")
            at com.zimbra.common.service.ServiceException.WRONG_HOST(ServiceException.java:295)
            at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxById(MailboxManager.java:394)
            at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByAccountId(MailboxManager.java:273)
            at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxManager.getMailboxByAccountId(MailboxManager.java:244)
            at com.zimbra.cs.backup.BackupSet.startFullBackup(BackupSet.java:352)
            at com.zimbra.cs.backup.FileBackupTarget$FileBackupSet.startFullBackup(FileBackupTarget.java:815)
            at com.zimbra.cs.backup.BackupManager.doBackupFull(BackupManager.java:729)
            at com.zimbra.cs.backup.BackupManager$FullBackupThread.run(BackupManager.java:218)
    Here is more information about the mailbox from zmprov

    Code:
    [zimbra@zim1 ~]$ zmprov ga user@domain.com| grep zim1
    [zimbra@zim1 ~]$ zmprov ga user@domain.com| grep zim2
    zimbraMailHost: zim2.host.com
    zimbraMailTransport: lmtp:zim2.host.com:7025

    If I try to do this

    Code:
    zmmailboxmove -a user@domain.com -po -s zim1.host.com
    I get "Error occurred: system failure: Account user@domain.com does not have an old mailbox to purge." But if I run the following commands, the error does go away

    Code:
    zmmailboxmove -a user@domain.com -ow -s zim2.host.com -t zim1.host.com 
    zmmailboxmove -a user@domain.com -po -s zim2.host.com 
    zmmailboxmove -a user@domain.com -ow -t zim2.host.com -s zim1.host.com 
    zmmailboxmove -a user@domain.com -po -s zim1.host.com
    Any idea how I can clear up my machine's confusion without moving the mailbox back and forth?

    Thanks,
    Peter

Similar Threads

  1. Replies: 658
    Last Post: 04-04-2014, 10:01 AM
  2. zimbra opesource Backup Script Problem!
    By tashi in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 03-31-2009, 12:49 AM
  3. Zimbra Open Source Backup Help
    By ayush1440 in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 11-13-2008, 04:56 AM
  4. [SOLVED] Backups failing, "unable to read metadata for account"
    By smcgrath1111 in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 04-10-2008, 04:15 PM
  5. HSM Error - "operation sent to wrong host"
    By ewlooney in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 02-13-2007, 06:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •