Results 1 to 4 of 4

Thread: Backup from LiveCD

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Anchorage, AK
    Posts
    376
    Rep Power
    8

    Default Backup from LiveCD

    Ubuntu 6.06 with a failing RAID card, Mobo, or something to cause the ext3 file system to croak remount as readonly.

    Anyway, how would I run a backup if I am booted from a LiveCD or similar?
    Culley
    Mail | Dell 2950III | 2x Quad Core 5420 | 8gb RAM | 6x 146gb SAS RAID 0+1 | Red Hat 5.3 | Zimbra 6.0.10 Network Edition
    Test | VMware ESXi Whitebox | Phenom II Black 3.2ghz | 12gb RAM | 6x 1tb SATA RAID 0+1 | CentOS 5.4 | FOSS, Not in use now

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Do you have another disk, usb disk, nas, etc you can rsync -avHK to?

    Any more specific clues as to the cause?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Anchorage, AK
    Posts
    376
    Rep Power
    8

    Default

    I booted off a Ubuntu 9.04 Beta LiveCD I had laying around and it seems to be OK there. I've got a tar cvfj running now and transferring it off to a USB drive. Rich King from Support said I should be able to move that to another unit and make it work.

    As for exactly what is failing, I'm not sure yet. Once I have the data off I am going to test the drives individually and try the card in another server with the drives also.

    Ubuntu 9.04 seems to be solid, so it might be flaky SATA RAID support for the Dell CERC 1.5/6ch cards (rebadged Adaptec 2610SA). It looks like the kernel changed for aacraid devices a few years back, but I also see mention of patches that fixed it. Possibly a newer distro like Ubuntu 8.04 might fix it. CentOS might as well since there was definately a Redhat patch a few years back.
    Culley
    Mail | Dell 2950III | 2x Quad Core 5420 | 8gb RAM | 6x 146gb SAS RAID 0+1 | Red Hat 5.3 | Zimbra 6.0.10 Network Edition
    Test | VMware ESXi Whitebox | Phenom II Black 3.2ghz | 12gb RAM | 6x 1tb SATA RAID 0+1 | CentOS 5.4 | FOSS, Not in use now

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Just remember ZCS NE is not supported on CentOS

Similar Threads

  1. Replies: 658
    Last Post: 04-04-2014, 10:01 AM
  2. Per User Backup for FOSS edition
    By fdsadmin in forum Developers
    Replies: 33
    Last Post: 03-14-2013, 10:16 AM
  3. zimbra opesource Backup Script Problem!
    By tashi in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 03-31-2009, 12:49 AM
  4. Keeping a backup server synced with live server
    By Q-Mike in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-11-2008, 02:40 PM
  5. FYI: ZCS NE backup to fuse/sshfs mount, worked.
    By jagipson in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 09-28-2007, 07:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •