Results 1 to 2 of 2

Thread: amavis issue

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    50
    Rep Power
    10

    Default amavis issue

    I noticed this morning that amavis was dieing every few mins. It would scan for a while (which i can watch in real time to tell if something is moving or not). Also i would watch the amavis proccess in top. After scanning for a roughly 3-5 mins amavis would completely die. ps shows there are still proccess

    postfix 21569 0.0 0.0 5800 1664 ? S 12:51 0:00 smtp -n smtp-amavis -t unix -u -o smtp_data_done_timeout 1200 -o smtp_send_xforward_command yes -o disable_dns_lookups yes -o max_use 20
    zimbra 21576 0.0 2.2 55288 46312 ? S 12:51 0:00 amavisd (ch1-avail)
    zimbra 21578 0.0 2.2 55288 46312 ? S 12:51 0:00 amavisd (ch1-avail)
    zimbra 21579 0.0 2.2 55188 46144 ? S 12:51 0:00 amavisd (virgin child)
    zimbra 21580 0.0 2.2 55188 46140 ? S 12:51 0:00 amavisd (virgin child)
    zimbra 21611 0.0 2.2 55188 46136 ? S 12:51 0:00 amavisd (virgin child)
    zimbra 21638 0.0 2.2 55188 46140 ? S 12:51 0:00 amavisd (virgin child)
    zimbra 21660 0.0 2.2 55188 46140 ? S 12:51 0:00 amavisd (virgin child)
    zimbra 24357 0.0 0.0 2340 476 pts/2 R+ 12:56 0:00 grep amavis

    However all amavis proccesses stop showing up in top and the scanning stops as well. (2 machines dedicated filter cluster) Mail delivery to mail store also stops

    Errors are showing in /var/log/zimbra.log

    May 9 12:51:56 black amavis[21572]: (21572-02) Requesting process rundown after fatal error
    May 9 12:51:56 black amavis[21573]: (21573-02) Requesting process rundown after fatal error
    May 9 12:51:57 black amavis[21577]: (21577-02) Requesting process rundown after fatal error

    Also noticed when doing a zmcontrol stop

    Stopping mta...FAILED
    /opt/zimbra/cyrus-sasl-2.1.21.ZIMBRA/sbin/saslauthd: no process killed

    Start appears to work ok, and status shows everything is running

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Interesting... Anything change on the system? If you restart sasalauthd and amavis does that clear it up?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

Similar Threads

  1. Amavis RAM Disk Setup - OK Now To Reimplement?
    By LMStone in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 10-12-2011, 09:26 PM
  2. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 09:57 AM
  3. Server Stats Cont...
    By DMRDave in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 02-16-2006, 01:16 PM
  4. No data in server statistics
    By zap in forum Administrators
    Replies: 63
    Last Post: 02-13-2006, 11:39 AM
  5. Intermittent issue (issue# 5852) ?
    By nick20 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-08-2006, 02:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •