Results 1 to 6 of 6

Thread: LDAP password

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    108
    Rep Power
    10

    Default LDAP password

    Need some help!

    I'm trying to get Zimbra working after a restore and the startup fails when starting ldap. It's prompting for the ldap password. I have no idea what it is and can't find any saved configuration files from the original install.

    I've tried changing the ldap password with:
    Code:
    zmldappasswd --root newpass
    zmldappasswd newpass
    but it just prompts me for the password when I type that command.

    How do I fix this?

    edit: The output of the first command is:

    Code:
    Updating local config
    Stopping ldap
    slapd not running
    Updating ldap configuration
    Starting ldap
    Password:
    Last edited by jimbo; 05-16-2006 at 03:58 PM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Are you trying to simply start zimbra?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    108
    Rep Power
    10

    Default

    Yes, when I run zmcontrol start it begins to start the ldap service and prompts for a password:

    Code:
     Starting ldap...Password:

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Are you running zmcontrol start as Zimbra or Root?

    Not sure it matters though. I think it's a FS Permissions issue.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    108
    Rep Power
    10

    Default

    A bit more info...

    I seem to get this in /var/log/messages when running "service zimbra restart"

    "authentication failure; logname=james uid=0 euid=0 tty=pts/1 ruser= rhost= user=zimbra"

    so could this be a problem with the zimbra user? I didn't think there was a password set for this user?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    108
    Rep Power
    10

    Default Solved!

    Solved:

    I fixed the /etc/sudoers file and pointed the path references there to the appropriate postfix version directory

Similar Threads

  1. LDAP Replication Experiences
    By technikolor in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-12-2008, 12:52 AM
  2. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 07:45 AM
  3. Changing the LDAP default password
    By slurb in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 01-12-2007, 06:04 PM
  4. Mac OSX install: Java errors & LDAP CA error
    By jefbear in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 12-16-2006, 03:39 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-15-2006, 12:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •