Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: [SOLVED] Help! All Email broke

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    MN
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Help! All Email broke

    Running Zimbra on Ubuntu 8.04. I Changed the IP address (and contacted my ISP with mx record change) and suddenly outgoing emails would not work. I installed postconf, rebooted and now nothing will send or recieve.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default

    Did you check the host file to see if the old IP is still listed in it?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    MN
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default

    It has the new IP. However, I did see this as the entry:

    10.10.10.10 hostname.domain.com hostname mail.domain.com

    Shouldn't it just be:

    10.10.10.10 hostname.domain.com

    The all 10's is not the real IP, I've used it for reference

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default

    Is it just that you can't send or you can't send or receive? If you can't send or receive you may want to verify all of your basic IP settings. Check the default gateway and verify that dns lookups are working properly.

    Can you send between local mailboxes?

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    MN
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default

    Cannot even send between local mailboxes.
    Last edited by tgeorge; 06-25-2009 at 09:36 AM.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    AZ, USA
    Posts
    205
    Rep Power
    8

    Default

    Did you check zmibraMtaMyNetworks ?
    Code:
    su - zimbra
    zmprove gas -v | grep MyNetwork
    make sure your new IP is in there

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    MN
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default

    You must have meant zmprov. And you are right! It's the old address.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    MN
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default

    How do I get my new IP in there? Sorry for the obviously newbie request

  9. #9
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    MN
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default

    I should also mention that the new IP is on a different subnet, although there is nothing blocking traffic between the two.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    AZ, USA
    Posts
    205
    Rep Power
    8

    Default

    I have a script that I use to set things up;
    Code:
    #!/bin/bash
    # should be run as user zimbra
    # su - zimbra
    # change ServerName if run on a different zimbra server.
    ServerName="My Server"
    # list current settings
    zmprov gas -v | grep MyNetwork
    # make the change
    # 123.123.123.123/32 use all IP addr bits for machine 123.123.123.123
    # you can change the /32 to have an entire subnet if needed
    # but be cautious as if a firewall is on the front end you may become 
    # an open relay
    zmprov modifyserver $ServerName zimbraMtaMyNetworks '127.0.0.0/8 
    123.123.123.123/32'
    # Confirm change
    zmprov gas -v | grep MyNetwork
    If you can get to the Admin web page then you can also set it there under "Configuration" "Servers"
    Last edited by jrefl5; 06-25-2009 at 10:47 AM.

Similar Threads

  1. [SOLVED] mailboxmanager does not start
    By jrefl5 in forum Administrators
    Replies: 18
    Last Post: 01-30-2012, 11:40 PM
  2. [SOLVED] Moving Zimbra to a new server
    By krolen in forum Administrators
    Replies: 109
    Last Post: 02-05-2009, 11:38 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  4. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •