Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] Update - Critical Security Issue

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Exclamation [SOLVED] Update - Critical Security Issue

    Hi

    This morning I tried to update zimbra whit the instructions from a mail I got about some security issues. http://www.zimbra.com/forums/announc...ity-issue.html

    I follow the guide for the ZCS Version 5.0.x ( I run ubuntu server) exactly. When it was time to start the zimbra it failed

    ldap http://hostname:389 5) failed errno=98 (Address already in use)

    The ldap is not running and nothing is listening on the the port!

    Anyone?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by BrusE View Post
    ldap http://hostname:389 5) failed errno=98 (Address already in use)

    The ldap is not running and nothing is listening on the the port!
    It appears that something is already listening on that port, shutdown Zimbra and try a "telnet localhost 389" if you get a connection then kill whatever service is running there (stop it from starting at boot) then restart Zimbra. This has nothing to do with the Security Patch you applied.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default

    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    daemon: listen(ldap://hostname:389, 5) failed errno=98 (Address already in use)

    only port 22 is open. I checked this whit nmap and netstat -plan

    Release 5.0.15_GA_2851.UBUNTU8 UBUNTU8
    Ubuntu server 8.04 LTS

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Default

    Are you sure running "netstat -plan | grep 389" as root shows nothing?

    Maybe zmcontrol stop did not successfully shut down your running LDAP service?

    This won't fix your problem now, but you can run

    zmmailboxdctl stop
    zmmailboxdctl start

    ...to restart only the mailbox service after applying the patch, without disrupting any other services.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default

    Thank you for the help Hubert!!

    The server couldn't resolv the ldap://hostname:389 and I solved it by removing a row in the /etc/hosts file. After I remove the row in the hosts file it started

    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    Thank you for your time!

Similar Threads

  1. mysql not starting, sort of.
    By lhutton in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 06-19-2009, 11:45 AM
  2. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 05:42 PM
  3. Update Received Date in Folder-Listing
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 08-21-2007, 05:21 PM
  4. DelegateAuth in audit.log
    By Krishopper in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 05-17-2007, 06:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •