hello all, wondering if anyone can assist...haven't seen this in the groups anywhere, but it's a problem that I've replicated several times, reinstalling and hoping to get around it somehow but it reoccurs.

Assume CentOS i386 4.3 minimal install on each server, and zcs-3.1.1_GA_394.RHEL4.tgz as the installed Zimbra build. Nothing strange or funky running on the machines, each server is running a local DNS server (Bind) providing the MX and host information for the domain I'm setting up, but I haven't made these nameservers authoritative for the domain (that comes later in my email migration). I've replaced "mydomain" for my actual mail domain throughout.

Have installed Zimbra Community Edition on a server at one site as primary server. All services are installed on this server, let's call it HR. I tested HR to be operational and online, was able to add a user and send/recieve mail, all appeared to be fine.

Then I installed on the second server, named YK, which is to be an LDAP replica. Installed as per instructions at the following URLs...
1) http://wiki.zimbra.com/index.php?title=LDAP
2) http://www.zimbra.com/forums/showthread.php?t=1666

The instructions at both are consistent, with the exception of the Wiki telling me to run zmsshkeygen on each machine involved, which I understand is done during installation anyway (no?), but I did it again just for good measure. It ran fine. I then ran zmupdateauthkeys, no problem there.

When I ran zmldapenablereplica, it didn't error, but I was expecting the script to stop and start the LDAP services on my master LDAP server, which it didn't appear to do.

[zimbra@yk zcs]$ /opt/zimbra/libexec/zmldapenablereplica
Looking for LDAP installation...succeeded
Verifying ldap on ldap://hr.mydomain.com:389...succeeded
Creating LDAP config in /opt/zimbra/conf/slapd.conf...succeeded
Setting up replication ldap user...succeeded
Enabling LDAP service on yk.mydomain.com......succeeded
Setting ldap_url on yk.mydomain.com...done
Starting LDAP on yk.mydomain.com...done


I then run zmcontrol status, and didn't get what I expected, then stopped and attempted to start the zimbra services...output as follows...

[zimbra@yk zcs]$ zmcontrol status
Cannot determine services - exiting
[zimbra@yk zcs]$ zmcontrol stop
Host yk.mydomain.com
Stopping antispam...Done
Stopping antivirus...Done
Stopping imapproxy...Done
Stopping ldap...Done
Stopping logger...Done
Stopping mailbox...Done
Stopping mta...Done
Stopping snmp...Done
Stopping spell...Done
[zimbra@yk zcs]$ zmcontrol start
Host yk.mydomain.com
Starting ldap...Done.
Starting antispam...Done.
Starting antivirus...Done.
Starting imapproxy...Done.
Starting logger...Done.
Starting mailbox...Done.
Starting mta...FAILED
ERROR: service.FAILURE (system failure: unable to get config) (cause: javax.naming.NameNotFoundException [LDAP: error code 32 - No Such Object])
ERROR: account.NO_SUCH_SERVER (no such server: yk.mydomain.com)
getService: antivirus
ERROR: account.NO_SUCH_SERVER (no such server: yk.mydomain.com)
getService: antispam
ERROR: account.NO_SUCH_SERVER (no such server: yk.mydomain.com)
getService: mta
ERROR: account.NO_SUCH_SERVER (no such server: yk.mydomain.com)
getService: sasl
ERROR: account.NO_SUCH_SERVER (no such server: yk.mydomain.com)
getService: webxml
ERROR: account.NO_SUCH_SERVER (no such server: yk.mydomain.com)
getService: mailbox
ERROR: account.NO_SUCH_SERVER (no such server: yk.mydomain.com)
getService: perdition
ERROR: account.NO_SUCH_SERVER (no such server: yk.mydomain.com)
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e content_filter=''
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e myhostname='yk.mydomain.com'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e recipient_delimiter=''
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_sasl_auth_enable=''
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_tls_auth_only=''
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_use_tls=''
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e disable_dns_lookups=''
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e message_size_limit=''
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e relayhost=''
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_recipient_restrictions='reject_non_fqdn_reci pient, permit_sasl_authenticated, permit_mynetworks, reject_unauth_destination, permit'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e alias_maps='hash:/etc/aliases'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e broken_sasl_auth_clients='yes'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e command_directory='/opt/zimbra/postfix-2.2.9/sbin'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e daemon_directory='/opt/zimbra/postfix-2.2.9/libexec'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e header_checks='pcre:/opt/zimbra/conf/postfix_header_checks'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e mailq_path='/opt/zimbra/postfix-2.2.9/sbin/mailq'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e manpage_directory='/opt/zimbra/postfix-2.2.9/man'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e newaliases_path='/opt/zimbra/postfix-2.2.9/sbin/newaliases'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e queue_directory='/opt/zimbra/postfix-2.2.9/spool'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e sender_canonical_maps='ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-scm.cf'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e sendmail_path='/opt/zimbra/postfix-2.2.9/sbin/sendmail'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_client_restrictions='reject_unauth_pipelinin g'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_data_restrictions='reject_unauth_pipelining'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_helo_required='yes'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_tls_cert_file='/opt/zimbra/conf/smtpd.crt'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_tls_key_file='/opt/zimbra/conf/smtpd.key'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_tls_loglevel='3'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e transport_maps='ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-transport.cf'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e version='2.2.9'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e virtual_alias_domains='ldap://opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e virtual_alias_maps='ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vam.cf'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e virtual_mailbox_domains='ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vmd.cf'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e virtual_mailbox_maps='ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vmm.cf'
DO: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e virtual_transport='error'
postmap: fatal: bad numerical configuration: message_size_limit =
postsuper: fatal: bad numerical configuration: message_size_limit =
postalias: fatal: bad numerical configuration: message_size_limit =
postfix failed to start
saslauthd[17286] :set_auth_mech : failed to initialize mechanism zimbra
zmsaslauthdctl failed to start


Starting snmp...Done.
Starting spell...Done.


So I'm wondering, am I supposed to be running this a zimbra user, or root, or ??? Seems the first error that causes the chain of problems is a missing object in the LDAP directory...
ERROR: service.FAILURE (system failure: unable to get config) (cause: javax.naming.NameNotFoundException [LDAP: error code 32 - No Such Object])

thanks for any help on this!
Andre