Results 1 to 3 of 3

Thread: repeated Service Status Change

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Minneapolis, MN
    Posts
    101
    Rep Power
    9

    Default repeated Service Status Change

    5.0.4_GA_2101.UBUNTU6 UBUNTU6 NETWORK edition

    I did the critical security patch yesterday, and after restarting zimbra (zmcontrol start), I (admin user) have receieved four batches of service status change emails
    Jul 7 11:16:43 smtp zimbramon[8504]: 8504:err: Service status change: smtp.creativelights.com antivirus changed from stopped to running
    (the alerts all have the same time/date Jul 7 , 11:16:xx and 11:20:xx..yesterday)
    The mailbox service took several long minutes to start, but all services finally came on.
    After the start yesterday, I can't figure out why I've gotten more than one confirmation of the status change.

    Where should I look for the reason for this?
    I have support tickets with the Network Edition, but would prefer not using up a ticket for what might be a simple fix...

    Thanks for advice,
    Rick

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Minneapolis, MN
    Posts
    101
    Rep Power
    9

    Default

    The repeated alerts stopped being sent, but I don't know what was happening afer the service restart.


    Quote Originally Posted by rickvv View Post
    5.0.4_GA_2101.UBUNTU6 UBUNTU6 NETWORK edition

    I did the critical security patch yesterday, and after restarting zimbra (zmcontrol start), I (admin user) have receieved four batches of service status change emails
    Jul 7 11:16:43 smtp zimbramon[8504]: 8504:err: Service status change: smtp.creativelights.com antivirus changed from stopped to running
    (the alerts all have the same time/date Jul 7 , 11:16:xx and 11:20:xx..yesterday)
    The mailbox service took several long minutes to start, but all services finally came on.
    After the start yesterday, I can't figure out why I've gotten more than one confirmation of the status change.

    Where should I look for the reason for this?
    I have support tickets with the Network Edition, but would prefer not using up a ticket for what might be a simple fix...

    Thanks for advice,
    Rick

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Finland
    Posts
    83
    Rep Power
    9

    Default

    Same thing on our 3 node Zibra server.
    Suddenly the MTA service keeps stopping and restarting all the time.
    Any ideas? Perhaps I should upgrade from 5.0.11

    Sam
    SamTzu
    -----------------------------------------------
    "I keep hitting the esc key, why am I still here?"

Similar Threads

  1. [SOLVED] mysql.server not running
    By king0770 in forum Administrators
    Replies: 23
    Last Post: 07-25-2009, 04:07 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 05-28-2009, 01:53 AM
  3. Error after installation
    By robsontuxlinux in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-11-2008, 10:48 PM
  4. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 09:59 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 12:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •