Results 1 to 9 of 9

Thread: [SOLVED] Zimbra mail considered as junk by yahoo mail

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Zimbra mail considered as junk by yahoo mail

    Hello Guys,

    I am being bothered by this problem of our zimbra server. Once upon a time, this server is working properly. But now all the I email that I try to send out goes into the Junk mail of the recipient. Can someone help me on this. I am not sure where to start. Here is the Header from yahoo mail

    Return-Path: <xxxxx@zimbraserver.com>
    Authentication-Results: mta194.mail.sp2.yahoo.com from=zimbraserver.com; domainkeys=neutral (no sig); from=zimbraserver.com; dkim=neutral (no sig)
    Received: from 98.137.54.227 (EHLO mail.zimbraserver.com) (X.X.X.X) by mta194.mail.sp2.yahoo.com with SMTP; Thu, 09 Jul 2009 23:39:09 -0700
    Received: from localhost (localhost.localdomain [127.0.0.1]) by mail.zimbraserver.com (Postfix) with ESMTP id 177D042C0301 for <idunnohow@yahoo.com>; Fri, 10 Jul 2009 14:33:37 +0800 (PHT) tests=[ALL_TRUSTED=-1.8, AWL=0.518, BAYES_00=-2.599]
    Received: from mail.zimbraserver.com ([127.0.0.1]) by localhost (mail.zimbraserver.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP id ZoUeaguc6Aw9 for <idunnohow@yahoo.com>; Fri, 10 Jul 2009 14:33:26 +0800 (PHT)
    Received: from mail.zimbraserver.com (mail.zimbraserver.com [X.X.X.X]) by mail.zimbraserver.com (Postfix) with ESMTP id AB60042C02EA for <idunnohow@yahoo.com>; Fri, 10 Jul 2009 14:33:26 +0800 (PHT)
    Date: Fri, 10 Jul 2009 14:33:26 +0800 (PHT)
    From:
    "YYYYYYY" <yyyy@zimbraserver.com>
    Add sender to Contacts
    To: idunnohow@yahoo.com
    Message-ID: <26517993.91247207606638.JavaMail.root@mail.zimbra server.com>
    Subject: Schedule of Meeting for tomorrow
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    Content-Length: 53

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    Its yahoo who is marking it junk. I dont see any headers added by yahoo mail which reports it spam.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks for the quick reply. I really appreciate it. What should I do about it? I think I am also encountering this issue with google mail.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Do you have a rDNS entry in place for your domain ?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default

    I think we did not place a rDNS entry for the domain. Would this cause the problem?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Yes, you would be better to use your upstream ISP to relay though unless they will add a rDNS entry for your ZCS server.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks. But I am still clueless as to why Yahoo is tagging it as junk mail. This is the scenario for this server. This zimbra server will serve as a student mail server. We also have an associates admin server here. Whenever I email my account from the associates server, it passes thru even on thru the sophos anti spam server. That is why I am really wondering why this is happening to the server. I only have limited time to make this work because the deployment has been long delayed because of this issue. I hope you can guide me guys as to what I need to do.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Please send me a PM with your domain name so I can take a look.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default

    I think I have already solved the problem. Its with the named.conf of the server. It is pointing to a different server and not the IP address of the server. when I changed it, everything seems to work out properly.

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. [SOLVED] Moving Zimbra to a new server
    By krolen in forum Administrators
    Replies: 109
    Last Post: 02-05-2009, 11:38 AM
  3. Upgrade to ZCS 5.10
    By blozancic in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-21-2008, 09:03 AM
  4. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 07:47 AM
  5. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 12:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •