Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Export users

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    61
    Rep Power
    6

    Default Export users

    Hi all

    I need to export all my users (email and description) to csv file, i am uisng

    zmprov gaa but this command only return the email, I need 2 fields email and description.

    Regards.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    you could do a basic bash script to loop through all users

    Code:
    for i in `zmprov gaa` do
      (stuff here)
    done

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    61
    Rep Power
    6

    Default

    Hi

    But I not understand , what is the instruction inside the cycle ??

    Regards.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    you can do any number of commands inside the loop. if you do zmprov ga <account> you'll see all the attirbutes of the account. then you can do zmprov ga <account> <attribute1> <attribute2> and that will grab the attributes of the account you specify

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Location
    California!
    Posts
    226
    Rep Power
    7

    Default

    I'm also having trouble with this. :-) What would be the code if I wanted to print account name and the attributes of First and Last Name?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    for i in `zmprov gaa` do
    zmprov ga accountname gn
    done

    same way use sn for last name

  7. #7
    Join Date
    May 2008
    Location
    California!
    Posts
    226
    Rep Power
    7

    Default

    Ok, I'm showing my inexperience... So this would be my script?:

    #!/bin/bash
    for i in `zmprov gaa` do
    zmprov ga accountname gn
    done

    I guess I'm not sure how to run this... I keep getting "-bash: syntax error near unexpected token `zmprov'".

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    Running as zimbra user ?

  9. #9
    Join Date
    May 2008
    Location
    California!
    Posts
    226
    Rep Power
    7

    Default

    Yes, unless their's something I need to change in the script. I ran it as Zimbra user.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    You ran the script as it is. ok change it :-
    #!/bin/bash
    for i in `zmprov gaa` do
    zmprov ga $i gn
    done

Similar Threads

  1. [SOLVED] my server stopped working???
    By cecil in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 04-20-2008, 08:07 AM
  2. installation error during ldap setup
    By ljramos in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 08-10-2007, 10:48 PM
  3. unable to restart zimbra after reboot
    By droefs in forum Administrators
    Replies: 28
    Last Post: 04-16-2006, 02:33 PM
  4. Replies: 16
    Last Post: 01-05-2006, 08:55 AM
  5. After Succesfull Install, Cannot Start mta
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 26
    Last Post: 12-16-2005, 04:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •