Results 1 to 8 of 8

Thread: Zimbra upgrade failed, now it won't start - PLEASE HELP!

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Location
    Tallahassee, Florida
    Posts
    89
    Rep Power
    7

    Default Zimbra upgrade failed, now it won't start - PLEASE HELP!

    Hi, folks.

    I am desperate here.

    Tonight I was upgrading Zimbra Community Edition from 5.0.4 to 5.0.9. The upgrade failed, and when I tried to restart zimbra, it keeps asking me for the LDAP password.

    I don't know what the LDAP password is. Is there a way I can recover it?

    Please help me!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    Where is you zmsetup.log files in /tmp ? what is the reason for failure of upgrade ?

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    Tallahassee, Florida
    Posts
    89
    Rep Power
    7

    Default

    There is not a zmsetup.log file in /tmp/

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Location
    Tallahassee, Florida
    Posts
    89
    Rep Power
    7

    Default

    Seeing this message in a /var/log/zimbra.log

    Aug 2 07:14:02 mail sudo: (pam_unix) authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty= ruser= rhost= user=zimbra

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Any files in /tmp called *.log ? What else is in your /var/log/zimbra.log ?
    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol status
    I presume you took a backup before performing the upgrade ?

  6. #6
    Join Date
    May 2008
    Location
    Tallahassee, Florida
    Posts
    89
    Rep Power
    7

    Talking Server works again, thank God!

    Hi there.

    Yes, I took a backup.

    However, by a miracle and Grace of God, I happened to remember the zimbra account password (and DOCUMENTED it), and I got the box operational again.

    I do seem to have a hard time getting a good backup though. I tend to see a lot of messages that say "cannot create symbolic link". It looks like it's a permissions thing.

    I run the command:

    cp -rp /opt/zimbra /where/I/want/the/backup

    If you have an idea how I can overcome this, I'd be grateful.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    rsync -avHK /opt/zimbra where_you_want_the_backup

  8. #8
    Join Date
    May 2008
    Location
    Tallahassee, Florida
    Posts
    89
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks a ton, uxbod.

    Cheers!

Similar Threads

  1. slapd message error
    By smoke in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2008, 03:23 PM
  2. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 06:28 PM
  3. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 08:05 PM
  4. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 03:48 PM
  5. Replies: 8
    Last Post: 02-27-2007, 03:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •