Results 1 to 3 of 3

Thread: Messages in store not appearing in users mailbox - post disaster

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default Messages in store not appearing in users mailbox - post disaster

    I inherited a Zimbra server which I must proudly say has never given me cause to spend any time on these forums, until this weekend - (and it wasn't Zimbra's fault). My Zimbra is running on a Fedora client on a VMWare server. This Friday, the VMWare host reported a failed disk in the raid, and while I was transferring the Zimbra machine to another server, I had a second drive fail.

    I wasn't overly concerned because of the backup routines that have been in place since prior to my inheriting the system. The VM Appliance is shutdown and backed up every weekend, and /opt/zimbra/store is backed up every night. I grabbed the backup of the appliance and brought it online, stopped Zimbra, restored the /opt/zimbra/store file structure and started Zimbra back up.

    This is where I became confused. When I log in as any user, not counting new email, the newest that was showing was from the previous week. I went into the store directory and could see the messages that weren't showing in the user interface.

    I have already tried re-indexing my account to see if that would resolve the issue. It didn't. Is there something else I can do to make these messages appear? And as a secondary question, what files are truly critical to backup beyond the message store?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    outside Philadelphia
    Posts
    214
    Rep Power
    8

    Default

    if I had to guess, it would be that with your nightly backup of /opt/zimbra/store you are not getting the mysql dbs for the metadata and such, under /opt/zimbra/db/data. Thus, you only see items in the UI from the last store-and-db backup... See here:
    ZCS System Architecture - Zimbra :: Wiki

    Perchance, in your structure, is there anything in /opt/zimbra/backup/sessions ?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks for responding so quick. The only thing that is backed up nightly is the /opt/zimbra/store file structure. Everything else on the server is exactly how it was from the previous week.

    After reviewing the information in your link, I tried to bring back up the corrupt VM Appliance. The files that it looks like I need to resolve this are located in /opt/zimbra/db/data/zimbra/. They all test clean.

    Now as a follow-up question. The replacement 'server' has been up now for the better part of the weekend and has new email already processed. Is there a way for me to merge the various dbs so I am not left with the choice of either messages A (last weeks) or messages B (this weekend)? The stores are already in sync.

Similar Threads

  1. Unable to access Yahoo account via Zimbra Desktop
    By drdrem in forum Error Reports
    Replies: 10
    Last Post: 10-13-2009, 01:30 PM
  2. [SOLVED] Can't send mails since update to 5.0.18
    By Achim.Theobald in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 07-16-2009, 09:45 AM
  3. Common mailbox (or mail account) for some users
    By santiago78 in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 10-27-2008, 03:32 PM
  4. Delete messages from store
    By claros in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 10-21-2006, 06:45 PM
  5. Replies: 42
    Last Post: 08-11-2006, 09:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •