Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] freshclam - not starting on bootup

  1. #1
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ireland
    Posts
    388
    Rep Power
    9

    Default [SOLVED] freshclam - not starting on bootup

    We have two zcs 5.0.13 servers. on one the freshclam update process doesn't start
    on bootup, on the other its fine

    the process is:

    /opt/zimbra/clamav/bin/freshclam --config-file=/opt/zimbra/conf/freshclam.conf -d --checks=12

    any ideas why?
    Thanks For any replies,
    p.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    What does the log file say in /opt/zimbra/log/freshclam.log ?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ireland
    Posts
    388
    Rep Power
    9

    Default freshclam.log

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    What does the log file say in /opt/zimbra/log/freshclam.log ?
    see attached.
    Attached Files Attached Files
    Thanks For any replies,
    p.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    ERROR: Problem with internal logger (UpdateLogFile = /opt/zimbra/log/freshclam.log).
    I reckon you potentially have another freshclam instance running.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ireland
    Posts
    388
    Rep Power
    9

    Default

    there is no freshclam running when i use ps aux
    I have to manually start the process?
    Thanks For any replies,
    p.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ireland
    Posts
    388
    Rep Power
    9

    Default

    Upgrading to 18 seems to have solved it...
    will need to keep en eye on it

  7. #7
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ireland
    Posts
    388
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks For any replies,
    p.

Similar Threads

  1. upgrading from 5.0.4 to 5.0.5 opensource
    By smoke in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2008, 10:38 AM
  2. zmmailboxdctl not starting after reboot, in RC2 also..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 11-26-2007, 01:25 AM
  3. postfix stopped
    By riegersteve in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 05-15-2007, 03:25 PM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM
  5. Zimbra on Debian?
    By omry_y in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 11-04-2005, 10:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •