Results 1 to 4 of 4

Thread: zmmtaconfig service.FAILURE

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    USA
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default zmmtaconfig service.FAILURE

    I am having some issues with Zimbra for the past few days. This past weekend I did an upgrade to our server (Mac OS X 10.5.8) that Zimbra runs on. The first issues were that Zimbra could not find $JAVA_HOME and AMAVISD fails. I was instructed to link the Zimbra java to the System java:

    rm /opt/zimbra/java ; ln -s /Library/Java/Home /opt/zimbra/java

    On restart I no longer received an error for $JAVA_HOME. At the same time, I followed instruction from the forums to get AMAVISD working. I stopped Zimbra check zimbra processes and found a process still running. I killed the process and restarted Zimbra. This did not fix the issue. AS/AV is still failing on start up.

    After my last Zimbra restart last night, Zimbra seemed to be working. Web Client and Web Admin were back up. Until I came into work this morning and found that no messages were being delivered. I checked the zimbra.log and found that the zmmtaconfig is failing. Here is a snippet of the log:

    Aug 26 09:04:43 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping Global system configuration update.
    Aug 26 09:04:43 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: gacf ERROR: service.FAILURE (system failure: ZimbraLdapContext) (cause: javax.naming.CommunicationException ampmail01.homepagesmail.com:389)
    Aug 26 09:04:44 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping All Reverse Proxy URLs update.
    Aug 26 09:04:44 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping getAllReverseProxyURLs ERROR: service.FAILURE (system failure: ZimbraLdapContext) (cause: javax.naming.CommunicationException ampmail01.homepagesmail.com:389)
    Aug 26 09:04:45 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping All Reverse Proxy Backends update.
    Aug 26 09:04:45 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping getAllReverseProxyBackends ERROR: service.FAILURE (system failure: ZimbraLdapContext) (cause: javax.naming.CommunicationException ampmail01.homepagesmail.com:389)
    Aug 26 09:04:46 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping All Memcached Servers update.
    Aug 26 09:04:46 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping getAllMemcachedServers ERROR: service.FAILURE (system failure: ZimbraLdapContext) (cause: javax.naming.CommunicationException ampmail01.homepagesmail.com:389)
    Aug 26 09:04:46 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping All MTA Authentication Target URLs update.
    Aug 26 09:04:46 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping getAllMtaAuthURLs ERROR: service.FAILURE (system failure: ZimbraLdapContext) (cause: javax.naming.CommunicationException ampmail01.homepagesmail.com:389)
    Aug 26 09:04:47 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Skipping Configuration for server ampmail01.homepagesmail.com update.
    Aug 26 09:04:47 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: gs:ampmail01.homepagesmail.com ERROR: service.FAILURE (system failure: ZimbraLdapContext) (cause: javax.naming.CommunicationException ampmail01.homepagesmail.com:389)
    Aug 26 09:04:47 ampmail01 zimbramon[14607]: 14607:info: zmmtaconfig: Sleeping...Key lookup failed.

    I am attaching the entire log in a zip file.

    Any help is appreciated as email is intermittent at best right now.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    Hi there,

    Would you mind posting how you solved your issue please ? I am getting the same error strangely every friday night.

    Cheers,

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    From the errors that you posted it looks like your LDAP server is down, or at least it can't communicate with it. Are you sure that all zimbra processes are starting up correctly? Is DNS still working properly? Remember that all attempts to connect are made to either localhost or the fqdn of the server, so if "ampmail01.homepagesmail.com" isn't resolving to the server then it can't connect to it.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    Hi there,

    Thank you for your interest. you're right, it seems to be linked to my backup process on friday night. Zimbra might not restart properly.

    Will have a look in that direction.

    Valk.

Similar Threads

  1. mysql not starting, sort of.
    By lhutton in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 06-19-2009, 11:45 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 05-04-2009, 05:48 AM
  3. [SOLVED] Moving Zimbra to a new server
    By krolen in forum Administrators
    Replies: 109
    Last Post: 02-05-2009, 11:38 AM
  4. [SOLVED] Postfix failing to start.
    By bonoboslr in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-30-2008, 02:42 AM
  5. [SOLVED] Debian Etch 32 / 64: MTA not working
    By xflip in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 01-18-2008, 04:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •