Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: Zimbra 6.0 Rc1 Ubuntu 804lts -Attachments Block Error

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Denver Colorado
    Posts
    82
    Rep Power
    6

    Wink Zimbra 6.0 Rc1 Ubuntu 804lts -Attachments Block Error

    Hi All..

    I have my first Linux mail server up and running... (I have 15 years with windows)
    I have had to make additional notes to fill in the holes from the guides that are speaking natively to Linux admins Us noobie's don't know all of the admin shorthand for Linux, so we have to do extra lookups to figure things out..
    I found some holes in the guides - doing a new install and I have made notes.

    I have two issues still.
    this one might be a bug..?
    1) Admin login, Global.. Attachements.. When i try to add them to the left side for blocking.. i am getting a popup error when trying to save.

    a box pops up when i try to save and says
    "JavaScript error encountered in method ZaXFormViewController.Protoype._saveChangesCallbac k"

    2) Monitoring - Server status data is not available, To see the server status logger service must be installed..

    I'm pretty sure during install this was "ok" is it something that has to be started.. or do i need to install something additional like "Sysstat" that was missing out of the guide and I had to go hunt for it...

    I checked zmcontrol status and logger is running.. but admin says logger not installed.. huh?!?

    Thanks guys.. New Linux Convert here..
    Last edited by mshanley; 08-29-2009 at 09:08 PM. Reason: I checked zmcontrol status and logger is running..

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Denver Colorado
    Posts
    82
    Rep Power
    6

    Default

    - Systat issue - not installed on base ubuntu install
    this resolves the issue..

    Install systat
    sudo apt-get install sysstat

    Enable sysstat data collection
    Sudo bash
    dpkg-reconfigure sysstat

    Then start sysstat via:
    /etc/init.d/sysstat start


    - Attachment blocker issue.. Guys. my bust..

    If the box Select "Attachments cannot be viewed regardless of COS"
    is "NOT" checked.. the error shows up when you try to save..

    maybe we should have a different popup msg.. instead of one that looks like a system error...

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default Attachments error

    I also have a similar issue when I'm trying to add blocked extensions. It doesn't matter if "Attachments cannot be viewed..." is checked or not.
    See attached.
    Attached Images Attached Images

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Denver Colorado
    Posts
    82
    Rep Power
    6

    Default

    hi georgelazar,

    I completely missed this on 4 installs.. but in your screen print.. in the back ground
    you "DO NOT" have the box checked..
    "Attachments cannot be viewed regardless of COS"

    There are 2 little boxes.. check both of them then hit save.. that is what messed me up.. (All i thought i had to do was select attachments and hit save..) but the box has to be checked.. then my error went away.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    I did that already, now with the screenshot attached. I have checked the box - hit save and go back to add extensions - hit save again and now the error...


    Thanks,
    George
    Attached Images Attached Images

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Denver Colorado
    Posts
    82
    Rep Power
    6

    Default

    Hi,
    looking at the message your error is the same, but the the underlying description is different. Can you do two things?
    1) what browser are you using? Can you try another one?
    if IE try firefox and vise versa.
    2) try logging in from another pc to admin page?

    Is this a new install or existing one... ?

  7. #7
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Denver Colorado
    Posts
    82
    Rep Power
    6

    Thumbs down Web Admin - can't save Attachments - Blocker

    Funny thing..I went back in to check mine and they were all gone.. it did not save the attachments..now when i try to add them back checking both boxes.. i am getting the same error as i was before.. (Same as you) so this is NOT resolved.

    Anyone know the file to edit manually since the Web GUI doesn't work..?

  8. #8
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    The file is /opt/zimbra/conf/postfix_header_checks but I tried to add the following config from another zimbra install (5.x):

    /filename=\"?(.*)\.(asd|bat|chm|cmd|com|dll|do|exe| hlp|hta|js|jse|lnk|mov|mp3|ocx|pif|reg|rm|scr|shb| shm|shs|vbe|vbs|vbx|vxd|wav|wmf|wsf|wsh|xl)\"?$/
    REJECT For security reasons we reject attachments of this type
    /^\s*Content-(Disposition|Type).*name\s*=\s*"?(.+\.(asd|bat|chm |cmd|com|dll|do|exe|hlp|hta|js|jse|lnk|mov|mp3|ocx |pif|reg|rm|scr|shb|shm|shs|vbe|vbs|vbx|vxd|wav|wm f|wsf|wsh|xl))"?\s*$/
    REJECT Attachment type not allowed. File "$2" has the unacceptable extension "$3"

    but after zmcontrol stop/start zimbra overwrite the content with default, even if it have read only access there.
    Strange...

  9. #9
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default

    I have the same problem even using IE8, firefox.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Denver Colorado
    Posts
    82
    Rep Power
    6

    Default Attachment blocking error - Tried Firefox, IE7, IE8 and a different machine

    I think this error is on the server..?
    a box pops up when i try to save and says

    "JavaScript error encountered in method ZaXFormViewController.Protoype._saveChangesCallbac k"

Similar Threads

  1. Get emails out of zimbra or get it working again?
    By kingfeanor in forum Migration
    Replies: 9
    Last Post: 11-25-2008, 12:02 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 10:38 AM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 03:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •