Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] 6.0 help

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Exclamation [SOLVED] 6.0 help

    new 6.0 install. Everything works for a while, but then we start to get deferred messages and IMAP users start to have trouble connection. I do a server restart and all is well for another hour until the issue repeats itself. This issue only happens during the day when we have all of the users connecting to the server, after hours it works ok. I've adjusted the IMAP thread but it doesn't seem to help.

    Server OS 10.5
    2.8 ghz quad core xeon
    4 gb ram
    1.5tb hd
    roughly 180 IMAP users and 20-30 Webclient users

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default Narrowing it down

    ok, so I've had consistent email delivery for about 2 hrs in the middle of the day, however I'm still having some issues. looks like the flaky IMAP connections are due to a flaky external LDAP connection. On Zimbra 5.01X we had good external LDAP authentication to the same server that worked every single time, but now it sometimes will only connect and authenticate after about 3 tries. if I restart the Zimbra server it will work fine for a while, but then the authentication issues will start back up.

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Has this server had any kind of power outage recently? What errors do you see in the Zimbra logs when you get this problem?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default

    There hasn't been a power outage since I completely re-formatted and did a fresh install of ZCS6.0GA. Which log should I be looking at?

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Have a look at this thread and see if it matches your problem. If not, post some more details from the logs.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default

    ok, so I looked at logs and I think I found the main issue. Postix is working fine now and messages haven't been stuck in deferred at all since earlier this am. Also webclient users are working fine without errors when trying to send mail. All that's left are some IMAP users not being able to authenticate until after 2 or 3 tries....

    Here's some of what's going on in audit.log

    2009-09-09 14:39:27,941 WARN [ImapSSLServer-235] [ip=10.8.24.216;] security - cmd=Auth; account=XXXXXX@hssd.k12.ar.us; protocol=imap; error=system failure: simple bind failed: hssdmac.k12.ar.us:389;
    2009-09-09 14:39:27,956 WARN [ImapSSLServer-235] [ip=10.8.24.216;] security - cmd=Auth; account=XXXXXXX@hssd.k12.ar.us; protocol=imap; error=system failure: simple bind failed: hssdmac.k12.ar.us:389;

    Also I noticed another message.

    error=system failure: LDAP response read timed out, timeout used:30000ms.;

    Maybe the timeout time needs to be increased to give the LDAP server more of a chance to respond?

Similar Threads

  1. Unable to access Yahoo account via Zimbra Desktop
    By drdrem in forum Error Reports
    Replies: 10
    Last Post: 10-13-2009, 02:30 PM
  2. ZCS 6.0 NE Private Beta!
    By jholder in forum Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 05-22-2009, 11:20 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 05-18-2009, 03:20 AM
  4. Hangs on "Loading" screen
    By gbr in forum General Questions
    Replies: 16
    Last Post: 06-19-2008, 02:01 PM
  5. .53 Will Not "Launch" in FF 2.0.0.6
    By jhoelz in forum Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-04-2007, 10:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •