Results 1 to 8 of 8

Thread: One site hosting + Zimbra

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default One site hosting + Zimbra

    I saw many posts about topic, but none of them help me.

    To free 80 port, i made
    Code:
    zmtlsctl https
    so zimbra is working via https, but while trying to get access
    Code:
    http://mydomain.com
    i see
    Connection refused
    Code:
    The remote host or network may be down. Please try the request again.
    favicon of the error page is zimbra`s so come to a conclusion that zimbra is blocking http access

    p.s. for the web server apache2 is used

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    Why dont you set zmtlsctl to redirect. In that case even http will also be redirected to https.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by veronica View Post
    Why dont you set zmtlsctl to redirect. In that case even http will also be redirected to https.
    i don`t need zimbra working in such a way.
    instead of this i want to see on 1https://mydomain.com response from zimbra and on 1http://mydomain.com response from my apache2

    but there any info neither in zimbra`s httpd nor in apache2 logs
    so i decided that zimbra is blocking http access

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    46
    Rep Power
    6

    Default

    Do you have the firewall running on the server that's blocking them.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by thorng View Post
    Do you have the firewall running on the server that's blocking them.
    i had already checked firewall. everything is clear
    i even see response from the server in tcpdump, but it seems like server stops http packets

  6. #6
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    here is wiki page Hosting other sites with Zimbra - Zimbra :: Wiki
    where the title is Apache over http (port 80) and Zimbra over https (port 443). That is exactly what i need!
    and if i`m not mistaken in my case everything that i have to do is
    Code:
    su - zimbra
    zmtlsctl https
    tomcat restart
    and thats all.
    but the wiki was writen for 4.5, and i`m using zimbra 5, may be some difference in processing of modes (http, https, both ...)

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    The favicon you are seeing is probably cached in your browser from when Zimbra was operating on that port. My guess would be that Zimbra really isn't responding and your Apache isn't started or isn't binding to the port, thus making your browser unable to connect. Try verifying that Apache is actually started and binding to port 80.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by ArcaneMagus View Post
    Try verifying that Apache is actually started and binding to port 80.
    apache was listening 80 port

    After rebuilding apache2 the problem disappeared.
    Maybe some mistake in virtual host conf files

    Thanks to all for trying to help me.

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 01-12-2012, 02:20 AM
  2. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 07:28 PM
  3. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM
  4. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 03:30 PM
  5. Unable to start tomcat
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 01:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •