Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: ZCS 6.0.1 child account fails to send attachments

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default ZCS 6.0.1 child account fails to send attachments

    Hello,

    I recently migrate my multiserver zimbra install to the new 6 series mainly to get advantage of read receipts.

    We are using heavly child account because more than one user need to see plubic email address, as sales, quality etc.

    All the problem are relative with account with child account that in 6 series have changed in the web console; the account are now one below the other and not on their box as in the 5 series.

    The problem that araised are:

    1. Nobody can send messages from child account if the message has attachments.
    2. The user can drag email from the main account folder to the child account folder but cannot do the reverse.
    3. When you have child account, search folder and zimlets from are invisible in the web client.
    4. Often, when setting preferencies of the child account you cannot save and the only way to exit back to normal operation is to click somewhere without save.

    If someone konw how to resolve these issues I will appreciate.

    Thank you and keep up with the beautiful work.

    Giorgio

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Same problems here. Do you have any solution?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    Sorry, not yet

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Another:

    5. My child accounts configured not to mark messages as read automatically. If I mark them manually, first time its marked back to unread immediately, secound time it's OK.

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by junior013 View Post
    Another:

    5. My child accounts configured not to mark messages as read automatically. If I mark them manually, first time its marked back to unread immediately, secound time it's OK.
    You haven't given much information about the Zimbra version you're using.

    If this is a problem then you should search bugzilla and see if it's already been filed as a bug or RFE, if it hasn't then file a report.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    12
    Rep Power
    9

    Default

    We are also seeing these these problems with child accounts.

    ZCS version : zcs-NETWORK-6.0.1_GA_1816.RHEL5.20090911164519

    (I will open a support case with more details)

    cheers
    Ben Sommerville

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    554
    Rep Power
    7

    Default

    I've experienced the same bug:

    Bug 41154 – error when sending an email with attachment on a child account

    should be fixed in 6.0.2


    I temporary solved to my customer by installing him Zimbra Desktop... But was just one client.
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

  8. #8
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Zimbra Desktop can be a good solution, but how can you use child accounts automatically (authenticate only the parent accont, like in the web client)?

  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    554
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by junior013 View Post
    Zimbra Desktop can be a good solution, but how can you use child accounts automatically (authenticate only the parent accont, like in the web client)?
    in ZD you can't, you must add each account you want to be visible to the user.
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

  10. #10
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by maxxer View Post
    in ZD you can't, you must add each account you want to be visible to the user.
    That's what I don't want to manage for all users on all workstations
    Maybe a future feature in ZD?

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 09-15-2009, 07:58 AM
  2. Trouble Sending mail - All Messages deferred!
    By SiteDiscovery in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2009, 05:52 AM
  3. [SOLVED] Debian Etch 32 / 64: MTA not working
    By xflip in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 01-18-2008, 04:58 AM
  4. Unable to send Mappoint attachments
    By cmilfo in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 09-20-2007, 12:56 PM
  5. ZCS 3.2 Beta Available
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 31
    Last Post: 07-07-2006, 04:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •