Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] OS ZCS 6.0.1 Bulk Provision does not accept Cyrillic display names

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] OS ZCS 6.0.1 Bulk Provision does not accept Cyrillic display names

    OS ZCS 6.0.1 @ Ubuntu 8.04 & FireFox 3.5.3

    Bulk Provision Wizard does not accept Cyrillic display names "out of the box". As in previewed csv as in imported accounts names show up as unrecognised characters (question marks). The situation does not change regardless source csv file character encoding (Windows 1251, KOI8-R, ISO-8859-5).

    Context: ZCS recognised and showed localised interface OK right after installation. Accounts that were created "by hand" display their names correctly.

    Any ideas and/or suggestions, please?

    Regards,
    Shcherbatyuk

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default ZMPROV does not help either

    Sad news are that attempt to use zmprov to create user accounts with display names in Cyrillic failed as well as abovementioned bulk provisioning zimlet.

    I wrote shell script file with zmprov ca ... command and tried to execute it. Iconv was used to convert file using Win 1251, KOI8-r, ISO-8859-5 and UTF8 encodings. Regardless of encoding the result was an account with unrecognised characters in display name.

    What would be your advice, please?

    Regards,
    Shcherbatyuk

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default ZMPROV works

    Well, solution was found.

    The trick is to prepare zmprov commands file like

    ca user@Domain 123 displayName 'one two three'
    ...

    iconv that file to utf8

    and execute zmprov -f file

    Regards,
    Shcherbatyuk

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 09-21-2009, 02:01 AM
  2. Trouble Sending mail - All Messages deferred!
    By SiteDiscovery in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2009, 05:52 AM
  3. Mail is being queued, not delivered!
    By icepick94 in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 01-22-2009, 07:03 AM
  4. Problem with Mail Server - Need help!
    By joeleo in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2008, 12:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •