Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: [SOLVED] Mailbox not starting

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    15
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Mailbox not starting

    My Zimbra server not started due to zmmailboxdctl is not running.

    Error is given below.

    antispam Running
    antivirus Running
    imapproxy Running
    ldap Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running.
    mta Stopped
    postfix is not running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    Start a new thread and give us informations about your logs.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    15
    Rep Power
    6

    Default zmmailboxdctl is not running

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    Start a new thread and give us informations about your logs.
    zimbra zmmailboxd.out log is below

    ompilerOracle: exclude com/zimbra/cs/session/SessionMap putAndPrune
    CompilerOracle: exclude com/zimbra/cs/mailbox/MailItem delete
    0 INFO [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    Zimbra server reserving server socket port=7110 bindaddr=null ssl=false
    Zimbra server reserving server socket port=7995 bindaddr=null ssl=true
    Zimbra server reserving server socket port=7143 bindaddr=null ssl=false
    Zimbra server reserving server socket port=7993 bindaddr=null ssl=true
    Zimbra server reserving server socket port=7025 bindaddr=null ssl=false
    731 WARN [main] log - Config error at <Call name="open"/>
    731 WARN [main] log - Config error at <Ref id="http"><Call name="open"/></Ref>
    732 WARN [main] log - EXCEPTION
    java.lang.reflect.InvocationTargetException
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.call(XmlConfigura tion.java:534)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:244)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.refObj(XmlConfigu ration.java:638)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:252)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:206)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfigura tion.java:968)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:183)
    at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:497)
    at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:115)
    Caused by: java.net.BindException: Address already in use
    at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)
    at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSock etChannelImpl.java:119)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAd aptor.java:59)
    at org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnector.open( SelectChannelConnector.java:211)
    ... 17 more
    734 WARN [main] log - Nested in java.lang.reflect.InvocationTargetException:
    java.net.BindException: Address already in use
    at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)
    at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSock etChannelImpl.java:119)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAd aptor.java:59)
    at org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnector.open( SelectChannelConnector.java:211)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Looks like you have another mail service running on your server. Shutdown ZCS and then make sure no other IMAP/SMTP service is running.

    It would also help us if you updated your profile with the following output so we know which version of ZCS you are running
    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol -v

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    15
    Rep Power
    6

    Default zmmailboxdctl is not running

    I check the services for IMP/SMTP. IT's not running after applying the zmcantoral stop command using zimbra user.
    I have Release 5.0.11_GA_2695.RHEL5_64_20081117051438 RHEL5_64 version of zimbra

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Shutdown ZCS and please post
    Code:
    netstat -an
    Also make sure that all zimbra processes have indeed stopped; and then try starting again.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    java.net.BindException: Address already in use
    at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)

    Error says you already have address in use.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    please check if sendmail is running on port 25, then service sendmail stop and try starting zmmtactl

  9. #9
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    15
    Rep Power
    6

    Default

    My netstat -an result i post below.
    I also check the sendmail services it's not running

    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State
    tcp 0 0 127.0.0.1:2208 0.0.0.0:* LISTEN
    tcp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* LISTEN
    tcp 0 0 127.0.0.1:631 0.0.0.0:* LISTEN
    tcp 0 0 0.0.0.0:926 0.0.0.0:* LISTEN
    tcp 0 0 127.0.0.1:2207 0.0.0.0:* LISTEN
    tcp 0 0 :::22 :::* LISTEN
    tcp 0 0 ::1:59123 ::1:33138 TIME_WAIT
    tcp 0 836 ::ffff:<Ip address>:22 ::ffff:<Ip address>:1727 ESTABLISHED
    udp 0 0 0.0.0.0:32768 0.0.0.0:*
    udp 0 0 0.0.0.0:920 0.0.0.0:*
    udp 0 0 0.0.0.0:923 0.0.0.0:*
    udp 0 0 0.0.0.0:5353 0.0.0.0:*
    udp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:*
    udp 0 0 0.0.0.0:631 0.0.0.0:*
    udp 0 0 :::32769 :::*
    udp 0 0 :::5353 :::*

  10. #10
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    18
    Rep Power
    6

    Default

    Try doing this..
    Code:
    zmcontrol stop
    for i in `ps aux | grep zimbra | awk '{print $2}'`; do kill -9 $i; done
    zmcontrol start

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 10-22-2008, 11:24 AM
  2. Mailbox and logger not starting - SLES9 M3 Beta436
    By DanielP in forum Installation
    Replies: 49
    Last Post: 08-25-2008, 04:23 AM
  3. can't you help me
    By iwan siahaan in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 12-17-2007, 06:53 PM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM
  5. Zimbra on Debian?
    By omry_y in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 11-04-2005, 11:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •