Results 1 to 2 of 2

Thread: Zimbra V6.0 IMAP

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default Zimbra V6.0 IMAP

    Am I right in assuming that the IMAP service either supports plain-text or SSL authentication and not TLS ? yet /opt/zimbra/docs/pop-imap.txt suggests that it does.

    I can connect successfully using mtest and the following :-

    {zmhostname_fqdn:993/imap/ssl/user="user@domain.com"}/VoiceMail

    but when I try and use :-

    {zmhostname_fqdn:993/imap/tls/user="user@domain.com"}/VoiceMail

    nothing happens at all. I have straced the process and the initial connection string is sent but nothing is returned by the ZCS server.

    Code:
    socket(PF_INET, SOCK_DGRAM, IPPROTO_IP) = 3
    connect(3, {sa_family=AF_INET, sin_port=htons(53), sin_addr=inet_addr("192.168.1.103")}, 28) = 0
    fcntl64(3, F_GETFL)                     = 0x2 (flags O_RDWR)
    fcntl64(3, F_SETFL, O_RDWR|O_NONBLOCK)  = 0
    gettimeofday({1255170809, 201996}, NULL) = 0
    poll([{fd=3, events=POLLOUT}], 1, 0)    = 1 ([{fd=3, revents=POLLOUT}])
    send(3, "r$\1\0\0\1\0\0\0\0\0\0\6xxxxxx\10xxxxxxxx\3xxx"..., 37, MSG_NOSIGNAL) = 37
    poll([{fd=3, events=POLLIN}], 1, 5000)  = 1 ([{fd=3, revents=POLLIN}])
    ioctl(3, FIONREAD, [239])               = 0
    recvfrom(3, "r$\205\200\0\1\0\1\0\5\0\5\6xxx\10xxxxxxx\3xxx"..., 1024, 0, {sa_family=AF_INET, sin_port=htons(53), sin_addr=inet_addr("192.168.1.103")}, [16]) = 239
    close(3)                                = 0
    open("/etc/protocols", O_RDONLY)        = 3
    fcntl64(3, F_GETFD)                     = 0
    fcntl64(3, F_SETFD, FD_CLOEXEC)         = 0
    fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=6108, ...}) = 0
    mmap2(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0xb7f38000
    read(3, "# /etc/protocols:\n# $Id: protoco"..., 4096) = 4096
    close(3)                                = 0
    munmap(0xb7f38000, 4096)                = 0
    alarm(0)                                = 0
    alarm(0)                                = 0
    write(1, "[Trying IP address [192.168.1.10"..., 36) = 36
    socket(PF_INET, SOCK_STREAM, IPPROTO_TCP) = 3
    fcntl64(3, F_GETFL)                     = 0x2 (flags O_RDWR)
    fcntl64(3, F_SETFL, O_RDWR|O_NONBLOCK)  = 0
    connect(3, {sa_family=AF_INET, sin_port=htons(993), sin_addr=inet_addr("192.168.1.100")}, 16) = -1 EINPROGRESS (Operation now in progress)
    time(NULL)                              = 1255170809
    select(4, [3], NULL, [3], NULL
    Any ideas on how to resolve this as it would be great if the ZCS cert could be used.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Doh! Okay, so SSL was re-named TLS but what I do not understand is when I connect using OpenSSL I see the following
    Code:
    New, TLSv1/SSLv3, Cipher is EDH-RSA-DES-CBC3-SHA
    Server public key is 1024 bit
    Compression: NONE
    Expansion: NONE
    SSL-Session:
        Protocol  : TLSv1
        Cipher    : EDH-RSA-DES-CBC3-SHA
    Why is TLSv1 selected as the protocol ? Is it because SSLv3 in-fact is TLSv1 ?

Similar Threads

  1. slapd message error
    By smoke in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2008, 04:23 PM
  2. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 05:43 AM
  3. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM
  4. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •