Results 1 to 3 of 3

Thread: Zimbra forwarding infected messages

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    NL
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Default Zimbra forwarding infected messages

    Hello all,

    A number of my users have set up automatic forwards to their mobile devices accounts, and I notice in my logs that our relaying server is rejecting some of those messages due to virus infection.

    This happens only on the messages that are forwarded to mobile devices. and these messages never get delivered to the user's zimbra email box, so I presume zimbra's AV system is catching them.

    Are these forwarded messages being sent out without going through the AV system ?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    If they are being forwarded what is the source of the email ? Is it coming in via SMTP or IMAP/POP3 ?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    NL
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Default

    The email is being sent from a fake user at a valid domain, to a zimbra distribution list.

    what I see is postfix breaking up the DL into its seperate users for local delivery and immediately also sending the message to the user set up forward addresses.

    The forwards get bounced by our relay server, due to virus infection

    Local users receive an email from content filter stating that the message is infected.

    received through smtp.
    Last edited by jwilke; 10-14-2009 at 03:22 AM.

Similar Threads

  1. [SOLVED] Important Mta Issue!!!!!!!!
    By borngunners in forum Migration
    Replies: 2
    Last Post: 01-05-2010, 06:44 AM
  2. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 05:42 PM
  3. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 09:55 AM
  4. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 04:48 PM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •