Results 1 to 4 of 4

Thread: all messages being deferred after server rename

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default all messages being deferred after server rename

    I have a problem with all emails (inbound and outbound) being deferred.

    I initially had some extra hostnames in my /etc/hosts file:
    1.2.3.4 somename.company.com somename demo.company.com demo mail.company.com company.com

    company.com was initially used for install of zcs-5.0.4 rhel4. ldap server details (as per localconfig) referenced this. The original server `hostname` was demo.company.com, but changed a few months ago to somename.company.com. There were no issues with the server hostname change, as zimbra's naming stayed the same. I need to change the zimbra server name, so used the wiki as guidelines.

    Error from /var/log/zimbra.log is:
    status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=somename.company.com type=A: Host not found, try again)

    Configuration:
    /etc/hosts:
    127.0.0.1 localhost.localdomain
    1.2.3.4 somename.company.com somename

    /etc/resolv.conf (valid nameservers from service provider):
    nameserver x.y.z.w
    nameserver a.b.c.d

    dig company.com mx:
    company.com. 300 IN MX 10 somename.jemstep.com.
    somename.company.com. 14400 IN A 1.2.3.4

    dig company.com any:
    company.com. 10618 IN A 7.8.9.10
    ## nameserver info - all on servers in different networks, working correctly ##

    hostname:
    somename.company.com

    host `hostname`:
    somename.company.com has address 1.2.3.4


    seems resolution and dns is configured correctly, but all messages still getting deferred.

    1 thing that might be related is that i remember working with zmlocalconf to get mailman integrated with zimbra:
    postfix_mydestination = localhost company.com somename.company.com

    also, zmlocalconfig shows ldap_host as company.com instead of somename.company.com. after changing this to somename.company.com, i get errors in zimbra.log:
    postfix/trivial-rewrite: error: unable tio set STARTTLS: -1: can't contact ldap server

    have just updated ldap_url from ldap://somename.company.com to ldap://somename.company.com:389 to see if that helps.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    26

    Default

    Check /var/log/zimbra.log to see while Postfix is not delivering them.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Plymouth, uk
    Posts
    93
    Rep Power
    10

    Default

    Looks like its just DNS resolution thats broken (Host not found, try again), make sure you can resolve these hosts with dig/host/ping on the system before changing any zimbra stuff (check /etc/resolv.conf, add your dns server to that: nameserver your.dns.server.ip)

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default

    my resolution works fine. whether i use host / ping / dig, manually specifying nameservers or letting pam take care of name resolution order (i.e from hosts file first), it always seems to resolve.

    i just discovered selinux was enforcing, rebooting now with it disabled.

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is not running !!!!!!
    By olibite in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 04-28-2011, 05:50 AM
  2. Deferred messages from Mailer-Daemon
    By jpcaldwell in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 12-30-2009, 02:19 PM
  3. 340 deferred messages stuck in the queue
    By borngunners in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 10-05-2009, 05:32 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 08-20-2009, 12:19 PM
  5. Config forward of all messages to mailarchiva server
    By visualsoftspace in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 05-02-2008, 04:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •