Results 1 to 5 of 5

Thread: zmlocalconfig value ignored?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Jakarta, Indonesia
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default zmlocalconfig value ignored?

    Hello,

    Does latest Zimbra doesn't honor zmlocalconfig value?

    zimbra@mail:~$ zmlocalconfig postfix_header_checks
    postfix_header_checks = pcre:/opt/zimbra/conf/postfix_header_checks regexp:/opt/zimbra/postfix/conf/header_checks

    zimbra@mail:~$ /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf header_checks
    header_checks =

    Thank you.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Vanilla 6 install should look like
    Code:
    zmlocalconfig postfix_header_checks
    postfix_header_checks = pcre:${zimbra_home}/conf/postfix_header_checks

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Jakarta, Indonesia
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default

    Sorry, forgot to mention that I have upgraded from previous version 5.0.5 to 6.0.1.

    Thank you for your reply.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    I would recommend changing the setting to the one which is in the vanilla install.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default

    Hi Everyone,

    I have a similar problem. My server was running version 5.21. I configured the server to use SMTP authentication to my ISPs SMTP servers by following this article and using zmlocalconfig. Everything worked out perfectly. I then upgraded to version 5.22 which worked out perfectly as well.

    Here's when the problem starts...

    I upgraded from 5.22 to 6.0.5 and found out no one could send to external email address, so I checked the zmlocalconfig postfix changes I made and found that the values were reset. I figured that I would just follow the directions on the the article again, restarted zimbra, but still no outgoing email to external email accounts. I checked the zmlocalconfig postfix changes, and three out of the four postfix changes I made stayed the same. The one that keeps resetting... postfix_smtp_sasl_password_maps = *

    Here are the commands I used which worked fine until I upgraded from 5.22 to 6.0.5...

    zmlocalconfig -e postfix_smtp_sasl_password_maps=hash:/opt/zimbra/conf/relay_password

    I also tried...
    zmlocalconfig -e postfix_smtp_sasl_password_maps=hash:${zimbra_home }/conf/relay_password


    zmlocalconfig -e postfix_smtp_sasl_security_options=noanonymous
    zmlocalconfig -e postfix_smtp_use_tls=yes
    zmlocalconfig -e postfix_smtp_cname_overrides_servername=no

    Any help and/or suggestions would be appreciated.

    Thanks,

    Vince

Similar Threads

  1. [SOLVED] upgrading to latest 4.5 release
    By ak2009 in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 01-17-2009, 08:08 AM
  2. Zimbra OSS 4.5.11 Re-install
    By newmember in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 09-09-2008, 10:26 PM
  3. Upgrade from 5.0.2 to 5.0.6
    By fconil in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 06-10-2008, 04:49 PM
  4. i made a mess 4.5.6 -> 4.5.10 to a future 5.0 FOSS
    By innercy in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-09-2008, 06:05 PM
  5. Mysql error on install
    By tommygun in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 05-29-2007, 09:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •