Hi,

I am doing a test drive with Zimbra version 3.10.GA_332.FC4 on a PC with 2GB RAM and 2.6GHZ P4 CPU. There are just less than 10 users created and I found that CPU usage was very high from time to time, even though there is only one user trying to connect through web at the moment. Besides, on the client side we noticed the CPU usage hit 100% when trying to connect to Zimbra, we tried both firefox and IE on Windows XP.

This box is dedicated for Zimbra only, I installed the Zimbra by following the instructions provided, nothing else not mentioned in the instructions is installed.

Below is the "top" result I captured:

[root@mail ~]# top
top - 11:39:17 up 30 days, 13:02, 1 user, load average: 0.14, 0.15, 0.16
Tasks: 111 total, 3 running, 108 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 26.2% us, 3.3% sy, 0.0% ni, 70.4% id, 0.0% wa, 0.0% hi, 0.0% si
Mem: 2067660k total, 1988456k used, 79204k free, 78240k buffers
Swap: 4192956k total, 0k used, 4192956k free, 1189664k cached

PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
12039 zimbra 19 0 461m 22m 10m R 28.3 1.1 0:00.85 java
13972 zimbra 22 0 873m 245m 14m S 1.0 12.1 4:31.07 java
14024 zimbra 16 0 737m 57m 3632 S 0.3 2.8 11:25.69 mysqld
9745 root 16 0 2024 1008 784 R 0.3 0.0 0:01.24 top
1 root 16 0 1744 568 492 S 0.0 0.0 0:01.57 init
2 root 34 19 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 ksoftirqd/0
3 root RT 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 watchdog/0
4 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 events/0
5 root 12 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 khelper
6 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kthread
8 root 20 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kacpid
80 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kblockd/0
83 root 15 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 khubd
129 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 pdflush
130 root 15 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:01.67 pdflush


Any suggestion is highly appreciated.