Results 1 to 5 of 5

Thread: zmprov hang

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    New York
    Posts
    59
    Rep Power
    8

    Question zmprov hang

    I updated my certificates yesterday, everything seems to work when I start up the server, but after a short while I can no longer access webmail and zmprov command hangs.

    Not sure whats going on or where to look.

    zmcontrol status says everything is running and IMAP services are working from remote clients, but the webmail client hangs.

    Also, I get an error immediately logging into the admin web server (before it freezes) saying zimbraLogHost is null. I set it using zmlocalconfig, but I still get the error.

    Any ideas?

    Thanks in advance
    Jeffrey Turmelle
    International Research Institute for Climate and Society
    Earth Institute at Columbia University


    Release 7.2.7_GA_2942.RHEL5_64_20140314190109 RHEL5_64 NETWORK edition.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    Is this a multi-server install? Do you see any errors in /opt/zimbra/log/mailbox.log or /var/log/zimbra.log?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    New York
    Posts
    59
    Rep Power
    8

    Default

    No, its a single server and no errors in either of those log files. In fact, it continues to process incoming message, its just the web client and the zmprov server? has hung. Obviously related, but not sure how.

    Its been working for a few days now, as long as I don't try to view the message queue, which I think was the source of the hang on Friday/Saturday
    Jeffrey Turmelle
    International Research Institute for Climate and Society
    Earth Institute at Columbia University


    Release 7.2.7_GA_2942.RHEL5_64_20140314190109 RHEL5_64 NETWORK edition.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    Well IMAP access would be handled by postfix, whereas the webui is handled by jetty running in a java instance. zmprov is also a java utility, and I think it hooks into the running java instance.

    So it sounds like something is up with the java process to me, but I'm not sure how you would debug that if you aren't seeing any errors in the logs....

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    New York
    Posts
    59
    Rep Power
    8

    Default

    Thats a good help. At least I know where to look. There must be some jetty or tomcat log somewhere.

    I'm pretty sure that installing the new certificate caused this somehow.
    Jeffrey Turmelle
    International Research Institute for Climate and Society
    Earth Institute at Columbia University


    Release 7.2.7_GA_2942.RHEL5_64_20140314190109 RHEL5_64 NETWORK edition.

Similar Threads

  1. Zimbra 6.0 Rc1 Ubuntu 804lts -Attachments Block Error
    By mshanley in forum Administrators
    Replies: 26
    Last Post: 10-09-2009, 12:13 PM
  2. Domain alias with zmprov
    By Klug in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 03-25-2009, 08:49 AM
  3. Scripting zmprov with Ruby (getting stdout/stderr)
    By Chewie71 in forum Developers
    Replies: 6
    Last Post: 07-24-2008, 08:21 AM
  4. Moving to different server
    By AaronW1000 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 07-03-2008, 08:39 AM
  5. Replies: 9
    Last Post: 04-14-2007, 09:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •