Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] Local mail delivery issue

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    France
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Local mail delivery issue

    Hi

    I have search and didn't find any post like my problem.
    I have restored a zimbra server after a crash and I have a big issu.
    All local mail delivery don't work any more.
    It seem's that postfix don"t send local to local LMTP server. So local mail are relays to itself in SMTP (port 25) and not LMTP:

    srv-mail-s postfix/smtpd[4610]: connect from unknown[10.90.2.254]
    srv-mail-s postfix/smtpd[4610]: 233F83A55012: client=unknown[10.90.2.254]
    srv-mail-s postfix/cleanup[4616]: 233F83A55012: message-id=<20091203001441.233F83A55012@domain.com>
    srv-mail-s postfix/qmgr[2050]: 233F83A55012: from=<gbigard@domain.net>, size=345, nrcpt=1 (queue active)
    srv-mail-s postfix/smtpd[4610]: disconnect from unknown[10.90.2.254]
    srv-mail-s postfix/smtp[4617]: 233F83A55012: to=<administrateur@domain.com>, relay=none, delay=7, delays=7/0/0/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for sdis31.fr loops back to myself)

    Problem is clear Zimbra (Postfix) don't handle local mail when it does.
    For me he had to relay this mail to itself but in LMTP (TCP 7025).

    I have search in zimbra.log but any error.

    regards
    Last edited by Gaarby; 12-03-2009 at 02:30 PM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    France
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default

    No reply...
    Zimbra to zimbra mails don't work, and outside to zimbra don't work too.
    Zimbra to outside mails work.
    Can anyone tell me what paramater is used by mta to decide if a mail must be send to zimbra or to a remote SMTP server.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    France
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default

    I have found what was wrong. zmpostfix password mismatch between configuration file (like /opt/zimbra/conf/ldap-transport) and password sp&#233;cified on ldap.
    I have solved with zmldappasswd -p <password>
    I had already change password with zmldappasswd <password>, but it seems that i have to launch this command with -p for postfix account.

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 02:55 PM
  2. [SOLVED] Fed 11 zcs install with existing apache
    By Lantzvillian in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2009, 12:11 PM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 09:09 AM
  4. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •