Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] Samba with Zimbra Replicas

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    75
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Samba with Zimbra Replicas

    Hi

    My current setup:
    Domain: example.com
    Zimbra Master LDAP
    Replica 1
    Replica 2
    Samba Server

    Now i tried to setup an Zimbra - Samba configuration with the following Guide:
    UNIX and Windows Accounts in Zimbra LDAP and Zimbra Admin UI 6.0 - Zimbra :: Wiki

    I have configured everything on the "Zimbra Master" Server.

    On the Samba Server i have configured the Domain with dn=example,dn=com and the host is set to Replica2.

    Now i get the following in "/var/log/samba/log.smbd":
    Code:
    [2009/12/29 14:12:54,  1] lib/smbldap.c:1231(another_ldap_try)
      Connection to LDAP server failed for the 1 try!
    [2009/12/29 14:12:55,  0] lib/smbldap.c:656(smb_ldap_start_tls)
      Failed to issue the StartTLS instruction: Connect error
    [2009/12/29 14:12:55,  1] lib/smbldap.c:1231(another_ldap_try)
      Connection to LDAP server failed for the 1 try!
    [2009/12/29 14:12:56,  0] lib/smbldap.c:656(smb_ldap_start_tls)
      Failed to issue the StartTLS instruction: Connect error
    [2009/12/29 14:12:56,  1] lib/smbldap.c:1231(another_ldap_try)
      Connection to LDAP server failed for the 1 try!
    [2009/12/29 14:12:57,  0] lib/smbldap.c:656(smb_ldap_start_tls)
      Failed to issue the StartTLS instruction: Connect error
    [2009/12/29 14:12:57,  1] lib/smbldap.c:1231(another_ldap_try)
      Connection to LDAP server failed for the 1 try!
    [2009/12/29 14:12:58,  0] lib/smbldap.c:656(smb_ldap_start_tls)
      Failed to issue the StartTLS instruction: Connect error
    ...
    I think the Problem is that on the Replica Server Port 389 is not open (only on Master)

    Has someone an idea what i have to do that my Samba Server works with the Zimbra Replica?

    yogg
    Release 7.1.2_GA_3268.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    75
    Rep Power
    6

    Default

    I have now managed to connect the samba server with the zimbra master LDAP.

    The TLS Error can be solved with:
    ldap ssl = No (/etc/samba/smb.conf)

    Now i try to connect the Samba server with the Zimbra Replicas. But now i have the Problem that i have no idea on which port i should connect with the samba server.

    389 is not open on the Replica servers.

    Can some tell me on which port i have to connect on the Replica server?

    yogg
    Release 7.1.2_GA_3268.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    75
    Rep Power
    6

    Default

    It seems i had an old how to for isntalling the LDAP replica server.

    Now i have used this:
    Installing a Replica LDAP Server

    Port 389 is no open and everything works fine

    yogg
    Release 7.1.2_GA_3268.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition.

Similar Threads

  1. [SOLVED] Important Mta Issue!!!!!!!!
    By borngunners in forum Migration
    Replies: 2
    Last Post: 01-05-2010, 06:44 AM
  2. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 05:43 AM
  3. Replies: 8
    Last Post: 02-27-2007, 04:10 AM
  4. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •