Results 1 to 3 of 3

Thread: Backup compression

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Vancouver, BC Canada
    Posts
    28
    Rep Power
    7

    Default Backup compression

    Hi All,

    We've just upgraded to Zimbra 6.x and notice that our backup partition consistently fills up. This didn't seem to be a problem in 5.x and I feel it's quite odd.

    Our current backup schedule is default except we delete backups every 14 days. Our current mail store is at about 50Gb and our backup store is about 70Gb. This never used to be a problem and I'm assuming the compression of blobs isn't where it used to be at? A full backup consumes ~40Gb and an incremental averages ~200-500Mb. I've searched high and low for backup flags and can only seem to find the -z flag (which seems to be default anyways as our blobs are already zipped).

    I'm thinking my only option is to increase my backup data store but this seems too strange.

    Any help greatly appreciated!

    Shannon

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    350
    Rep Power
    8

    Default

    By reading Realease Notes:
    Code:
    Backup. The default backup now is to backup files as a zip without
    compression. Previous to 6.0, backups were not zipped. (Bug 31836)
    reading:
    Bug 31836 – backup: default to the zip option

    i think that to came back to previously storing with hard links (I loved them!) I should modify zimbra cron
    Code:
    # BACKUP BEGIN
    0 1 * * 6 /opt/zimbra/bin/zmbackup -f -a all   --mail-report
    0 1 * * 0-5 /opt/zimbra/bin/zmbackup -i  --mail-report
    0 0 * * * /opt/zimbra/bin/zmbackup -del 1m --mail-report
    # BACKUP END
    to be:
    Code:
    # BACKUP BEGIN
    0 1 * * 6 /opt/zimbra/bin/zmbackup -f -a all   --mail-report --noZip
    0 1 * * 0-5 /opt/zimbra/bin/zmbackup -i  --mail-report --noZip
    0 0 * * * /opt/zimbra/bin/zmbackup -del 1m --mail-report --noZip
    # BACKUP END
    I hope some moderator would confirm this, tia

    Maurizio

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    1,474
    Rep Power
    9

    Default

    See also http://www.zimbra.com/forums/adminis...isk-usage.html

    I think you're right, but there is a possible caveat near the end of the thread.

Similar Threads

  1. Replies: 658
    Last Post: 04-04-2014, 09:01 AM
  2. Backup script didn't complete via crontab
    By snake_eyes in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 02-12-2010, 11:14 AM
  3. Proofing Modified Backup Script
    By dkbk in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 11-26-2009, 11:52 AM
  4. zimbra opesource Backup Script Problem!
    By tashi in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 03-30-2009, 11:49 PM
  5. FYI: ZCS NE backup to fuse/sshfs mount, worked.
    By jagipson in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 09-28-2007, 06:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •