Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36

Thread: Disclaimer message

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default Disclaimer message

    Hi everyone. Our department is in the process of implementing Zimbra and I have a question. Can we set the system up that all out going email has one of the standard email disclaimers at the bottom of the email? If so does anyone have instructions on how to set that up?

    Thank you.

    Nath Kaplan

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Posts
    171
    Rep Power
    7

    Default

    Assuming (as you're a new user) that you're on 6.0.4. From the release notes found at http://files.zimbra.com/website/docs...%206.0.4r1.pdf:

    New Features for 6.0.4

    • System wide mandatory signatures can be created. The following attributes
    have been added to control system wide mandatory signatures:
    • zimbraDomainMandatoryMailSignatureEnabled (TRUE/FALSE)
    • zimbraDomainMandatoryMailSignatureText (text/plain)
    • zimbraDomainMandatoryMailSignatureHTML (text/html)

    These attributes can also be set on the domain level but there is currently
    no code that reads the domain level attributes. These attributes are
    currently only available via the zmprov CLI utility. Admin console access will
    be added on the global and domain level when the domain level capability
    is added.

    To create a system wide mandatory signature, enter the following:
    zmprov mcf zimbraDomainMandatoryMailSignatureEnabled TRUE
    zmprov mcf zimbraDomainMandatoryMailSignatureText <some text>
    zmprov mcf zimbraDomainMandatoryMailSignatureHTML
    "<html><body>some html text</body></html>"

    Restart amavis to apply the configuration and write out the global signature
    files used by altermime. Type:
    /opt/zimbra/bin/zmamavisdctl restart
    If you're on an earlier version, look for 'Altermime' in the forums.

    Hope that helps.

    Jon

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Posts
    6
    Rep Power
    9

    Default

    I followed the instructions from the release notes in the PDF for the system wide Disclaimer.... but no luck.. Is there a way to see this in a log file...

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    20
    Rep Power
    6

    Default

    I followed the instructions in the release notes as well with no luck. I'm using the text configuration option.

    zmprov mcf zimbraDomainMandatoryMailSignatureEnabled TRUE
    zmprov mcf zimbraDomainMandatoryMailSignatureText "Domain Signature Here"

    zmamavisdctl restart

    Tested outgoing mail, but I don't see the signature appended. Using ZCS 6.0.4.

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    England.
    Posts
    927
    Rep Power
    10

    Default

    Did you send the message or just start to write it, the footer is added to the mail on send. Also, if you only set the text version, are you sure your message was sent as plaintext?

    I've tried this using the same instructions and it works fine.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    As Dirk mentioned, global signatures only work with e-mail not being composed as HTML. AFAIK it's best practice to set "compose E-Mail as Text" in the corresponding cos.

    Regards

    Andreas

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    I tried and it did not work; I am guessing you need to have amavisd running for it to work. Especially due to the requirement of restarting it after making the zmprov changes.

  8. #8
    Join Date
    May 2006
    Posts
    6
    Rep Power
    9

    Default

    After following the instructions and setting both the text and html versions of the email, I sent emails using plain text format and again with html format to both internal and external email addresses. I still had no luck. amavisd is running. I am using 6.04. Prior to upgrading to 6.0.x I had been using the altermine approach and signatures were being attached.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    I would at what point the signatures are attached; whether it is via amavis or via a Java process.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default

    i did experience same problem. does anyone have an how to make it work.

Similar Threads

  1. 'Couldn't access Yahoo! Zimbra Desktop server"
    By chirag1 in forum Error Reports
    Replies: 37
    Last Post: 06-12-2011, 06:14 PM
  2. Message disappears between MTA and mailbox server
    By andrew_l in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 07-09-2010, 12:26 AM
  3. [SOLVED] Zimbra desktop slowed down the system
    By hvle in forum General Questions
    Replies: 5
    Last Post: 03-23-2009, 06:32 PM
  4. Creating corporate disclaimer message for all outbound mails
    By Obibiniba in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 03-05-2009, 10:17 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 08-10-2006, 11:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •