Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Testing Zimbra - Dual Delivery?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    161
    Rep Power
    5

    Default Testing Zimbra - Dual Delivery?

    I have setup dual delivery without problem with zimbra to our existing environment. I have maybe 10 users in my zimbra domain. What I want it to do is when a user from within side the zimbra domain sends to someone inside the zimbra domain, they get mail in zimbra and in the production email. I have followed the split domain article, but it doesnt appear to work completely.. I can send to anyone in our domain - but the people in zimbra AND the old system get mail only in zimbra.


    I.e.:

    Joe is in zimbra and sendmail
    Sally is in zimbra and sendmail
    Fred is in sendmail


    Joe sends sally an email from zimbra webmail. Sally recieves email in her Zimbra webmail - but not in her sendmail webmail.

    Joe sends Fred an email from zimbra webmail. Fred receives email in his Sendmail webmail.

    Fred sends Joe an email - Joe receives email in his sendmail webmail and zimbra webmail

    Sally and joe need to be able to recieve email in both sendmail and zimbra.

    Thanks in advance.

    -

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Posts
    171
    Rep Power
    7

    Default

    So what you want is to forward incoming SMTP to BOTH servers?

    I looked at this myself when testing Zimbra, it doesn't appear to be easy. You would need a SMTP proxy on the edge of the network, maybe you could hack it up with netcat, I'm not sure. Good luck!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Posts
    171
    Rep Power
    7

    Default

    That's excellent uxbod, I'll put that to good use, thanks.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    161
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by jonallport View Post
    So what you want is to forward incoming SMTP to BOTH servers?

    I looked at this myself when testing Zimbra, it doesn't appear to be easy. You would need a SMTP proxy on the edge of the network, maybe you could hack it up with netcat, I'm not sure. Good luck!
    No.. I set up store and forward in sendmail.. Sendmail is the primary.. The problem is - when an account in zimbra sends to Another account in zimbra it needs to forward to sendmail, but it is never leaving the zimbra server. It would be easy if they were different domains, but it's the same domain.
    Last edited by i2ambler; 01-15-2010 at 04:31 AM.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

  7. #7
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    161
    Rep Power
    5

    Default

    Sweet, I'll give that a shot when I get into work!

  8. #8
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    161
    Rep Power
    5

    Default

    Well darn, that didnt seem to work either.. It just doesnt seem to be getting to the sendmail server at all when sending from a zimbra account to another zimbra account.. I watched the sendmail logs - and i can see that its not hitting it. Is there any way I can trace it, or view a log on the zimbra server? My transport file is:

    domain.com :[smtp.domain.com]


    I then ran the postmap and the

    zmlocalconfig -e postfix_transport_maps=hash:/opt/zimbra/postfix/conf/transportfile,proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-transport.cf

    command..

    Im running the latest zimbra version 6.04
    Last edited by i2ambler; 01-15-2010 at 06:07 AM.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    161
    Rep Power
    5

    Default

    Weird.. i got an email showing there is a response to this thread, but no response in forum..

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    See above your latest post

Similar Threads

  1. slapd message error
    By smoke in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2008, 03:23 PM
  2. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 03:48 PM
  3. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 02:30 PM
  4. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 06:38 PM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 03:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •