Results 1 to 6 of 6

Thread: Additional Domains

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default Additional Domains

    Hello, I'm new to zimbra and have questions about additional domains. I have the turnkey VM load of Zimbra. It is up and running. I can login to the web admin page. I wanted to add a domain to the default set up. DNS works (ping MX a record ect all point to the zimbra server) I can log in to the user account fine, and send outbound mail but inbound mail gets returned with the following error:
    __________________________________________________ ________
    This is the mail system at host mail.example.com.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to postmaster.

    If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message.

    The mail system

    <user@newdomainname.com>: Host or domain name not found. Name service error for
    name=mail.example.com type=A: Host not found
    __________________________________________________ ____________

    For anyone that does not know the turnkey load has example.com and the server name.

    I have restarted the server after changes. The additional domain is a registered domain name. The Zimbra server is also on a static public IP address. Is it because mail.example.com does not have a DNS entry? I was trying not to change much until I knew that I could get inbound and out bound traffic to a domain. My goal is to have like 15 domains hosted on the one zimbra server. Is this not possible? It looked like it from the admin guide.

    Thanks to anyone looking

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Welcome to the forums

    You will need to get to the command line on the Zimbra server and perform some domain looks; it sounds to me that outside of ZCS resolution is fine but inside the VM is a problem.

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by compros View Post
    Hello, I'm new to zimbra and have questions about additional domains. I have the turnkey VM load of Zimbra. It is up and running. I can login to the web admin page. I wanted to add a domain to the default set up. DNS works (ping MX a record ect all point to the zimbra server) I can log in to the user account fine, and send outbound mail but inbound mail gets returned with the following error:
    __________________________________________________ ________
    This is the mail system at host mail.example.com.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to postmaster.

    If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message.

    The mail system

    <user@newdomainname.com>: Host or domain name not found. Name service error for
    name=mail.example.com type=A: Host not found

    __________________________________________________ ____________

    For anyone that does not know the turnkey load has example.com and the server name.

    I have restarted the server after changes. The additional domain is a registered domain name. The Zimbra server is also on a static public IP address. Is it because mail.example.com does not have a DNS entry? I was trying not to change much until I knew that I could get inbound and out bound traffic to a domain. My goal is to have like 15 domains hosted on the one zimbra server. Is this not possible? It looked like it from the admin guide.

    Thanks to anyone looking
    According to that error you do not have valid DNS records.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    According to that error you do not have valid DNS records.
    I know that I dont have DNS for example.com buy my additional domain I added I can verifiy DNS is working using DNS Tools, DNStools, Whats my IP, IP address finder, IP address locator, Trace IP address, Reverse IP lookup, Whois, Ping, DNS Tools, Traceroute the A record and the MX record come back resolving to the correct IP and the correct DNS name. If I need to do some command line stuff can you point me to some place to take a look at commands and syntax please. thanks

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Run the following commands on your Zimbra server and post the output here:

    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig yourdomain.com mx
    dig yourdomain.com any
    host `hostname` <-- use that exact command with backticks not single quotes
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Run the following commands on your Zimbra server and post the output here:

    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig yourdomain.com mx
    dig yourdomain.com any
    host `hostname` <-- use that exact command with backticks not single quotes
    cat /etc/hosts

    127.0.0.1 localhost mail.example.com
    127.0.0.1 zimbra

    #Required for IPv6 capable hosts
    ::1 ip6-localhost ip6-loopback
    fe00::0 ip6-localnet
    ff00::0 ip6-mcastprefix
    ff02::1 ip6-allnodes
    ff02::2 ip6-allrouters
    ff02::3 ip6-allhosts

    resolv.conf is not in /ect/XXXXX.XXXX
    (no output)

    dig domainname.com MX

    ; <<>> DiG 9.4.2-P2.1 <<>> domainname.com MX
    ;; global options: printcmd
    ;; Got Answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 35381
    ;; flags:qr rd ra: QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;domainname.com. 3600 IN MX

    ;; AUTHORITY SECTION:
    .com 851 IN SOA a.gtld.servers.net. nstld.verisign-grs.com. 1263761781 1800 900 604800 86400

    ;; Query time 15 msec
    ;; SERVER: 68.87.85.98#53(68.87.85.98)
    ;; WHEN: Sun Jan 17 20:48:56 2010
    ;; MSG SIZE rcvd 106

    dig domainname.com any

    ; <<>> DiG 9.4.2-P2.1 <<>> domainname.com MX
    ;; global options: printcmd
    ;; Got Answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 35381
    ;; flags:qr rd ra: QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;domainname.com. 3600 IN ANY

    ;; AUTHORITY SECTION:
    .com 614 IN SOA a.gtld.servers.net. nstld.verisign-grs.com. 1263761781 1800 900 604800 86400

    ;; Query time 22 msec
    ;; SERVER: 68.87.85.98#53(68.87.85.98)
    ;; WHEN: Sun Jan 17 20:48:56 2010
    ;; MSG SIZE rcvd 106

    host `hostname`

    zimbra does not exist, try again

Similar Threads

  1. Advanced MTA Configuration - multiple domains
    By keyhman in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 04-20-2012, 03:23 AM
  2. Multi-Domain Admin with resources shared amongst domains
    By rotorboy in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-14-2009, 11:55 AM
  3. Alias domains
    By pjsmith in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2009, 03:19 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 06-07-2007, 08:19 AM
  5. Virtual Domains Breaking Themes
    By jhoelz in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 03-14-2007, 06:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •