Results 1 to 7 of 7

Thread: unable to start stats in zcs 6.0.5

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default unable to start stats in zcs 6.0.5

    i have been using 6.0.5 for a couple of weeks already and just this morning i noticed that stats was stopped. i tried doing several restarts already hoping stats could start normally but unfortunately it didn't. could anyone please guide me how to find what is causing this.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Please update your profile with the following information
    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol -v
    and also post the following
    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol status

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default

    i noticed in the mailbox.log that there are permission denied messages in /opt/zimbra/zmstat/2010-02-20 folders so i tried browsing over /opt/zimbra/zmstat/ folder and noticed that two folders 2010-02-20 and 2010-02-21 have both root:root ownership where the rest of the folders are owned by zimbra:zimbra. i also noticed both folders have drwxr-xr-x folder permissions while the rest of the folders have drwxr-x--- folder permission.

    so i tried doing a chown zimbra:zimbra -R on both folders and did a server restart and luckily stat finally started okay.

    what troubles me right now is how this thing happened. could it be a bug on zimbra.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    96
    Rep Power
    6

    Default

    Our stats service shuts down a few hours after we enable it, every time. It has been like this since 6 GA .. don't know what to do about it really, I guess just sucking it up and moving on is our current strategy.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    96
    Rep Power
    6

    Default

    Having thousands of lines of this may be a clue:

    Use of uninitialized value in subtraction (-) at /opt/zimbra/libexec/zmstat-allprocs line 118

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default

    strangely, the problem recurred again and noticed this morning. this time arount it's the 2010-02-28 and 2010-03-01 folders. did the same chown command and everything works fine again. i wonder what is causing this and how to correct it permanently. does anyone in the forum having similar problem?

  7. #7
    tonyawbrey Guest

    Default

    We are having same issue, I found some folders with authority problems like you list and fixed them and now our stats is running again. I suspect it will be short lived until another folder get the wrong ownership again so I opened bug Bug 45010 – Stats service failing due to folder permissions getting set wrong to have zimbra hopefully fix what is causing the folders to get the wrong ownership.

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  2. FOSS zcs 6.0.5 upgrade, Notification Failed
    By TheCowStir in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 03-22-2010, 06:00 PM
  3. Unable to start Postfix & Mailbox + trouble on upgrade
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 11-01-2007, 09:40 AM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •