Results 1 to 2 of 2

Thread: ldap start failed

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    296
    Rep Power
    7

    Default ldap start failed

    Dear All,

    the machine we're running Zimbra(ZCS 6.0.3 OSS) suffered hardware problem and currently we're trying to replace a new one and mount the /opt/zimbra from a NFS server to provide service. (we setup same environment: IP/hostname/DNS record for the this new machine)

    However, we got some problem when starting ldap service.

    Code:
            Starting ldap...Done.
    Failed.
    Failed to start slapd.  Attempting debug start to determine error.
    backend_startup_one (type=hdb, suffix=""): bi_db_open failed! (-1)
    bdb_db_close: database "": alock_close failed
    I've found another similiar post here:
    http://www.zimbra.com/forums/adminis...re-backup.html

    and run :
    (as root)
    /opt/zimbra/libexec/zmfixperms
    (as zimbra)
    cd /opt/zimbra/data/ldap/hdb/db
    /opt/zimbra/bdb-4.7.25.4/bin/db_recover -v

    still got same error message.
    any further advice on this? Thanks.

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    296
    Rep Power
    7

    Default

    ok, i found it's probably the nfs lock issue, by giving "-o nolock" option solves the issue.

    just wonder if "mount -o nolock" will give any side effect???

    any advice on this? Thanks.

Similar Threads

  1. [SOLVED] zimbra cant start after crash ldap error
    By bonadio in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 02-12-2010, 11:24 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 01-28-2010, 11:32 AM
  3. Help!!! Moving ZCS does not work!
    By ASebestian in forum Migration
    Replies: 7
    Last Post: 02-12-2009, 05:06 PM
  4. why won't ldap start?
    By vaneck in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 05-18-2006, 03:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •