Results 1 to 5 of 5

Thread: Disk warning-

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    India
    Posts
    110
    Rep Power
    7

    Default Disk warning-

    Iam using Release 6.0.1_GA_1816.RHEL5_20090911181524 CentOS5 FOSS edition.

    The problem is iam getting an error message in m admin inbox as follows

    pop zimbramon[11925]: 11925:err: Disk warning: pop.xxx.com: /dev/sdb1 at 89%

    I have checked my server using df -h
    it shows as

    Code:
    [zimbra@pop root]$ df -h
    Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
    /dev/mapper/VolGroup00-LogVol00
                          128G   13G  109G  11% /
    /dev/sda1              99M   18M   76M  19% /boot
    tmpfs                 2.0G     0  2.0G   0% /dev/shm
    So it seems that there is enough space in my Harddisk.

    Pls help me to solve this problem.
    Last edited by phoenix; 02-25-2010 at 12:13 AM.
    Regards


    Saj

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by ask2me007 View Post
    The problem is iam getting an error message in m admin inbox as follows

    pop zimbramon[11925]: 11925:err: Disk warning: pop.xxx.com: /dev/sdb1 at 89%

    I have checked my server using df -h
    it shows as

    Code:
    [zimbra@pop root]$ df -h
    Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
    /dev/mapper/VolGroup00-LogVol00
                          128G   13G  109G  11% /
    /dev/sda1              99M   18M   76M  19% /boot
    tmpfs                 2.0G     0  2.0G   0% /dev/shm
    So it seems that there is enough space in my Harddisk.
    That output doesn't show there's enough space, there's no mention of the offending drive.
    Last edited by phoenix; 02-25-2010 at 11:44 PM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    India
    Posts
    110
    Rep Power
    7

    Default

    I couldnt under stand the meaning.Iam using a raid5 scsi drive using 4 harddrive of 71 GB(i think) each.
    I know that raid is not the recommended option for zimbra.But i came to know about this only after my installation and continued with that.
    Regards


    Saj

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by ask2me007 View Post
    I couldnt under stand the meaning.Iam using a raid5 scsi drive using 4 harddrive of 71 GB(i think) each.
    I know that raid is not the recommended option for zimbra.But i came to know about this only after my installation and continued with that.
    The drive that is mentioned in the Disk warning isn't shown in you df output, do the following:

    Code:
    df /dev/sdb1
    That should tell you how much space is available, you'll then need to free some space.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    India
    Posts
    110
    Rep Power
    7

    Default

    The output is

    [root@pop ~]# df /dev/sdb1
    df: `/dev/sdb1': No such file or directory

    In my admin inbox it says Disk warning: pop.ksfe.com: /dev/sdb1 at 89%
    But when i check for /dev/ there is no sdb1

    The out put of the following is
    [root@pop ~]# df /dev/sda
    sda sda1 sda2
    [root@pop ~]# df /dev/sda2
    Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
    - 2074232 84 2074148 1% /dev
    [root@pop ~]# df /dev/sda1
    Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
    /dev/sda1 101086 18153 77714 19% /boot
    Last edited by ask2me007; 02-26-2010 at 12:01 AM.
    Regards


    Saj

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 09:57 AM
  2. Replies: 17
    Last Post: 08-30-2010, 12:59 PM
  3. Clamav
    By physikal in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 05-18-2009, 10:48 AM
  4. [SOLVED] Error running mailboxd after script backup
    By ttortosa in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 10-22-2008, 02:33 AM
  5. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •