Results 1 to 3 of 3

Thread: Set redirection address for Servers

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    75
    Rep Power
    5

    Default Set redirection address for Servers

    Hi

    My setup:
    Zimbra main Server: zimbra-main01.local
    Zimbra replica Server: zimbra-replica01.local
    zimbra-replica02.local

    On each server runs a mailbox and there are users set to the different mailboxes.

    user-main01@local
    user-replica01@local
    user-replica02@local

    If i now go to the webmail UI (internal)
    http://zimbra-main01.local
    and login with the username
    user-replica01@local
    i get redirected to the
    http://zimbra-replica02.local
    server and can see the mailbox for this user.

    This works fine, but now the problem. There must be a way to reach webmail from extern. So i have configured DNS addresses for the servers:
    zimbra-main01.external.com
    zimbra-replica01.external.com
    zimbra-replica02.external.com

    I can now connect me to
    zimbra-main01.external.com
    and login with
    user-main01@local.

    That is also working fine.

    But if i connect me to
    zimbra-main01.external.com
    and login with
    user-replica02@local
    the server redirects me to
    http://zimbra-replica02.local.
    This address is not reachable from extern .

    Can i configure somewhere an alias in the Zimbra machines for redirection?

    Yogg






    Other:
    Is the forum software buggy?
    Code:
    http://zimbra-main01.external.com
    ends up as
    external.com


    Code:
    [ url=http://zimbra-main01.external.com]zimbra-main01.external.com[ /url]
    external.com


    Code:
    [ url=http://zimbra-main01.external.com]http://zimbra-main01.external.com[ /url]
    external.com


    Release 7.1.2_GA_3268.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    What do you mean by replica ? How have you created it ? Are you running Zimbra Proxy ?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    75
    Rep Power
    5

    Default

    I have installed the replica like this:
    Installing a Replica LDAP Server

    The only change in my replicas is:
    Code:
    Install zimbra-mta [Y]
    Install zimbra-snmp [Y]
    Install zimbra-store [Y]
    Install zimbra-logger [Y]
    Install zimbra-spell [Y]
    I have installed everything. Only zimbra Proxy and Zimbra Memcache are not installed.

    The replicas are normal Zimbra machines with mailbox, logger, ...
    Only the LDAP database is replicated to the replicas

    Yogg
    Release 7.1.2_GA_3268.UBUNTU8_64 UBUNTU8_64 NETWORK edition.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 05-18-2010, 11:40 PM
  2. Address book problem zim 4.5.6
    By artimus in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 03-24-2008, 12:02 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 01-29-2008, 07:43 PM
  4. One domain set up in two different locations
    By sunshineknox in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 04-04-2007, 08:13 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 09-10-2005, 09:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •