Results 1 to 7 of 7

Thread: Authentication is required for relay

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    5

    Post Authentication is required for relay

    NOTE : Personal identification has been replaced by bogus values.


    Hello Forum Members,

    I am facing issue of SMTP authenticatiion failure while trying to relay mails thru my ISP smtp server (99.99.18.19)

    My local zimbra server was communication very well with ISP server acting as smart host using SMTP authentication.

    One fine day the relay started to fail. As per my knowledge, no change whatsoever was made to the Zimbra or to the CentOS.

    To set the authentication relay, i had successfully followed the below article :
    Outgoing SMTP Authentication - Zimbra :: Wiki


    When the issue started, i reapplied all the commands mentioned in the above article, but was of no help.

    User name and password used for SMTP authentication had been verified by logging into the mailbox using Webmail.

    Any help in this regards would be highly appreciated.

    The actual error message , while trying to send mails out is as below :

    <username@hotmail.com>: host 99.99.18.19 [99.99.18.19] said: 550
    Authentication is required for relay (in reply to RCPT TO command)


    Thanks in advance.
    Rehan

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Have you asked your ISP to check their logfiles as why they are not authenticating you any more ?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    5

    Post Authentication is required for relay

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Have you asked your ISP to check their logfiles as why they are not authenticating you any more ?

    Thanks very much for you rprompt reply.

    YES, this was the first thing i did when the issue started.
    As per ISP, they are not blocking us in any way.

    He suggested to check this by configuring Outlook / Outlook Express and use the same account name and password for SMTP authentication and then send a email to outside domain.

    The above worked very well.

    So the username & password used in Outlook / Outlook Express works but when used in conjuction with Postfix fails for some reason.

    This is annoying me from some time.

    Thanks
    Rehan

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Does the following return your username and password
    Code:
    su - zimbra
    postmap -q mailrelay.example.com /opt/zimbra/conf/relay_password
    When you performed the reload of Postfix were any errors reported ?

  5. #5
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    5

    Post Mail Relay Authnetication

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Does the following return your username and password
    Code:
    su - zimbra
    postmap -q mailrelay.example.com /opt/zimbra/conf/relay_password
    When you performed the reload of Postfix were any errors reported ?
    Yes, i get the proper user name and password by running the above command.
    Also i dont get any errors while reloading postfix.

    Thanks
    Rehan

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    237
    Rep Power
    7

    Default

    I have the same problem.. when I use the SMTP.GMAIL.COM as smtp relay host

    Any response would be appreciated.

    Cordially,
    - In a world without walls and fences who needs windows and gates?
    - I am Running Linux.. Finally, my PC is valid & Reliable Hereafter.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Brazil/SP
    Posts
    8
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by snake_eyes View Post
    I have the same problem.. when I use the SMTP.GMAIL.COM as smtp relay host

    Any response would be appreciated.

    Cordially,
    Maybe this help you.
    Is written in Portuguese, but is easy to translate.
    MMedinaBR® Knowledgebase

Similar Threads

  1. SMTP authentication failed, curl problem ?
    By iXô in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-23-2009, 03:24 AM
  2. Chaining authentication modules
    By glalejos in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 09-11-2009, 05:09 AM
  3. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 05:42 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 08-31-2007, 10:29 AM
  5. Authentication to external ldap stop working.
    By jahaj in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2006, 03:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •