Results 1 to 5 of 5

Thread: Network service error during login

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default Network service error during login

    Hallo,

    I am new in this Forum and I hope anyone can help me with my Zimbra server problem.
    Zimbra Version 6.05 OpenSource on Debian

    Here is my story.
    My Zimbra server works since 3 months without any problems.
    Last week I had to change the Zimbra Server IP adress.
    I did it and after restarting, the server works and everything was fine, I thought.
    But after one day I got the first error message after login to the Server from the Zimbra web-interface.

    "A network service error occured"

    Login was impossible.

    I could not find any reason for that in the logfiles.
    After restarting the Zimbra services erverything looks fine.
    I can login to the Server, I can send and receive mails.

    Next day the same problem.
    I looked into the browser source code and found the following error code.

    com.zimbra.common.soap.SoapFaultException: System failure: ZimbraLdapContext ExceptionId:btpool10-0//localhost/service/soap/AuthRequest: 1270223989771:a6df616a3dd5d062 Code: service.failure

    In the next days I got the error once a day after restarting the Zimbra services it was OK until the next day.

    Please help me, I dont know what to do.

    Thanks a lot

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Welcome to the forums

    When you made the IP address change what else did you update ? It is possible you have a DNS error somewhere.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    Hallo,

    thanks for your fast reply.
    I changed the IP Address with ifconfig and in Hosts file.
    And of course in the DNS Server
    The hostname is the same as before.
    I have no problems with DNS .
    The complete Zimbra Server works without any problems sometimes 12 or more hours until the error message occures.
    Yesterday I had another mysteriously experience. I tried to login to Zimbra remote from my home office. I got the error message and canīt login.
    One hour later I tried it once again and it was OK !
    In Germany we have easter vacation and nobody was in the office who could reboot the server. Today I can login normaly and erverything works fine.

    Greetings from Germany

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Are you using a commercial or self-signed SSL cert ?

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    I am using a self-signed cert.
    I generate a new cert after changing the ip because the old one was out of date.

Similar Threads

  1. this is bad? named errors?
    By arisan in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-25-2010, 02:14 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 05-28-2009, 12:53 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 08-20-2008, 08:24 AM
  4. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  5. network edition does not have capability LOGIN??
    By jameztcc in forum Migration
    Replies: 1
    Last Post: 06-17-2007, 07:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •