Results 1 to 2 of 2

Thread: "mail from" header encoding issue (=?ANSI_X3.4-1968?B?Pz8/?=) ?

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Location
    Taiwan
    Posts
    296
    Rep Power
    7

    Default "mail from" header encoding issue (=?ANSI_X3.4-1968?B?Pz8/?=) ?

    Dear All,

    one of ZCS 6 NE customers use iPhone as mail client to send emails, everything looks fine, except this. When they send email via iPhone mail client, the sender address(From: ) will be encoded in wrong charset so that when the recipient receives the email, if opened by webclient, it would just show three question marks ??? in From: field. and if opened in Outlook Express, the From: field willl read like : =?ANSI_X3.4-1968?B?Pz8/?=

    Please check my attached screenshot for details.

    Checking the mail header, it's shown as:
    From: =?ANSI_X3.4-1968?B?Pz8/?= <username@domain.name>



    when we create this account, we enter the Chinese character as its "displayName", and we suspect this is caused while ZCS uses the wrong encoding : =?ANSI_X3.4-1968?B?Pz8/?= to encode the Chinese displayName.

    Does anyone see similiar issue and any idea how to solve this issue?
    B.T.W, [ Default Charset for mail composing and parsing ] in COS setting has been set to UTF-8.

    Thanks.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by tiger2000; 04-07-2010 at 04:24 AM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default

    Hi, I have te same issue.

    Only with emails written from an iPhone.

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. Server stats not showing and Status data is stale
    By tyarmas in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 02-10-2010, 03:33 PM
  3. [SOLVED] Fed 11 zcs install with existing apache
    By Lantzvillian in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2009, 12:11 PM
  4. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 07:47 AM
  5. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 04:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •