Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] SMTP delay sending from web client

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] SMTP delay sending from web client

    I have 2 productions servers both running open source 6.0.5. When sending mail from the web client the browser basically freezes for about 5-10 seconds. This only happens on 1 server (which happens to be substantially more powerful), load is only about .20. Every other function runs fine. Here's the relevant log:

    Code:
    Apr  9 11:21:56 mail postfix/smtpd[27583]: connect from mail.carischinc.com[192.168.0.4]
    Apr  9 11:22:04 mail postfix/smtpd[27583]: 881A29D41AB: client=mail.carischinc.com[192.168.0.4]
    So this particular email took 8 seconds to send. I immediately thought it was a DNS issue but everything looks good.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Anything in /opt/zimbra/log/mailbox.log at the point the email is sent ? Do you see the same issue if you use the standard HTML Zimbra client instead of the Ajax advanced one ?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    What I posted is basically it after those 2 entries the email is delivered normally. HTML client has the same issue.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    I made sure to look through the logs and add the correct A records/reverse records for Zimbra, Barracuda and MailArchiva (anything listed as unkown that was one of our internal servers I made sure to fix). We archive all mail passing through the Zimbra MTA with MailArchiva. What ended up actually fixing the issue is allowing connections from the FQDN of the MTA as apposed to the IP, for whatever reason specifying the internal IP caused a huge delay on every SMTP connection (but mail still got delivered).

    I wanted to post this in case anyone has this problem in the future. It drives me crazy to see something marked as solved with no solution or just nothing at all.

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 12-18-2009, 09:11 AM
  2. Duplicate Emails in Web Client
    By msf004 in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-15-2009, 10:18 AM
  3. Web Client Performance and Basic client features
    By fviero in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-23-2007, 05:34 AM
  4. Web Client Interface - Intermittent login problems
    By sprocket in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 11-19-2007, 06:14 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 03-24-2007, 02:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •