Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] YASP : Yet Another Stats Problem

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] YASP : Yet Another Stats Problem

    Hi,

    When opening server stats on Zimbra admin web console, i get the following error :

    Code:
    Mail : system failure: Unable to read logger stats Code d'erreur : service.FAILURE Method: GetLoggerStatsRequest Détails :soap:Receiver
    Moreover, server status show expired infos.

    I'm using syslog-ng. I changed syslog-ng.conf to use debian default source (s_all) instead of zimbra one (zimbra_src).
    This didn't help. I red thousand forum threads talking about similar problem, unfortunately no one helped.

    Following this wiki page Logger (ZCS 6.0.x and later) - Zimbra :: Wiki, here are my server outputs :

    Code:
    zimbra@master:~$ zmcontrol -v
    Release 6.0.6_GA_2324.DEBIAN5 DEBIAN5 FOSS edition.
    Code:
    zimbra@master:~$ /opt/zimbra/libexec/zmrrdfetch -f zmmtastats|wc -l
    2885
    Code:
    zimbra@master:~$ /opt/zimbra/libexec/zmrrdfetch -c -f zmmtastats|wc -l
    293
    Code:
    zimbra@master:~$ grep -w MTA /var/log/zimbra-stats.log|wc -l
    0
    Code:
    zimbra@master:~$ tail /var/log/zimbra-stats.log|wc -l
    0
    Code:
    zimbra@master:~$ zmsoap -z GetLoggerStatsRequest stats/@name=zmmtastats | head -20 
    ERROR: service.FAILURE (system failure: Unable to read logger stats)
    Code:
    zimbra@master:~$ zmsoap -z GetLoggerStatsRequest stats/@name=zmmtastats @limit=1 | head -50 
    ERROR: service.FAILURE (system failure: Unable to read logger stats)

    When i do a "zmcontrol stop", zmstats stops and then zmcontrol returns.
    Can't figure out why.

    Code:
    zimbra@master:~$ zmcontrol stop
    Host master.phpmodels.com
    	Stopping stats...Terminated
    zimbra@master:~$ zmcontrol status
    Host master.phpmodels.com
    	antispam                Running
    	antivirus               Running
    	ldap                    Running
    	logger                  Running
    	mailbox                 Running
    	mta                     Running
    	snmp                    Running
    	spell                   Running
    	stats                   Running
    zimbra@master:~$
    Any help would be really appreciated.

    Eric

  2. #2
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    107
    Rep Power
    5

    Default

    Don't know if it has any relevance, but check if this helps:
    http://www.zimbra.com/forums/adminis...t-sysstat.html

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    ekkas, thank you for your answer, but i can't restart zimbra.
    I tried to force sadc to TRUE and restart zmlogger and zmstat, but that's what i get.

    Code:
    zimbra@master:~$ zmstatctl status
    Argument "-M-^WM-^YM-FM-mM-\f" isn't numeric in kill at /opt/zimbra/bin/zmstatctl line 181.
    Running: zmstat-cpu
    Argument "x\0\0\0M-^T^Z" isn't numeric in kill at /opt/zimbra/bin/zmstatctl line 181.
    Running: zmstat-proc
    Argument "M-$M-$M-d(M-^Y2" isn't numeric in kill at /opt/zimbra/bin/zmstatctl line 181.
    Running: zmstat-fd
    Argument "M-)"M-9;M-^_j" isn't numeric in kill at /opt/zimbra/bin/zmstatctl line 181.
    Running: zmstat-io
    Argument "M-.Tw5M-%M-n" isn't numeric in kill at /opt/zimbra/bin/zmstatctl line 181.
    Running: zmstat-vm
    Argument "M-^YM-]M-3\\M-^S&" isn't numeric in kill at /opt/zimbra/bin/zmstatctl line 181.
    Running: zmstat-io-x
    Running: zmstat-allprocs
    Argument "RM-Q^M-^IM-g^W" isn't numeric in kill at /opt/zimbra/bin/zmstatctl line 181.
    Running: zmstat-mtaqueue
    Argument "M-^EM-^^GfrM-@" isn't numeric in kill at /opt/zimbra/bin/zmstatctl line 181.
    Running: zmstat-df
    Argument "M-9M-\\bimM-c" isn't numeric in kill at /opt/zimbra/bin/zmstatctl line 181.
    Running: zmstat-mysql
    I don't understand what's happening here.

    I tried to look in perl scripts, but i'm not familiar with Zimbra APIs, and the only thing i understand is that the script try to execute kill on an array of pids, but it get some "random data" instead of numerical values.

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    Problem solved.

    Code:
    zimbra@master:~$ rm /opt/zimbra/zmstat/pid/zmstat-*.pid
    I restarted zmlogger, zmstatctl and syslog-ng.
    Now everything works fine.

    Regards

Similar Threads

  1. Logger problem
    By magsuser2007 in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 01-25-2010, 10:21 AM
  2. Zimbra Beta 5_3 with Ubuntu problem, stats
    By mugendai in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-04-2007, 04:33 PM
  3. smtp table lookup problem
    By s_c_johnson in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 09-21-2007, 06:46 AM
  4. Web client logon fails (INVALID_PDU)
    By jermxx in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 02-20-2007, 02:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •