Results 1 to 4 of 4

Thread: zmbackup: authentication failed

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    9

    Default zmbackup: authentication failed

    I noticed after setting up backups with the default schedule using, "zmschedulebackup -D " that no backups were occurring. I ran the zmbackup command as the zimbra user from the command line and noticed this error message:

    zimbra$ /opt/zimbra/bin/zmbackup -f -a all
    Error occurred: authentication failed for zimbra

    The following shows up in /opt/zimbra/log/audit.log :
    2006-08-15 13:53:50,032 INFO [http-7071-Processor49] [ip=127.0.0.1;] security - cmd=AdminAuth; account=zimbra;
    2006-08-15 13:53:50,034 WARN [http-7071-Processor49] [ip=127.0.0.1;] security - cmd=AdminAuth; account=zimbra; error=authentication failed for zimbra;

    It appears the zimbrabackup java component is generating the message. This is Zimbra NE 3.1.4 on Mac OSX 10.4 on PowerPC.

    Does anyone know how to fix this?

    thanks!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Somehow your admin password is not set right. Since this is a network feature you may want to just email support@zimbra.com and they can walk you through that.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    28
    Rep Power
    8

    Default ZimbraBackup

    Can you tell me where ZimbraBackup package is in the Zimbra source?

    Good luck in everything!

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    It's a Network Edition component.

    Some FOSS backup methods are listed here: Open Source Edition Backup Procedure - Zimbra :: Wiki

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 10-16-2007, 09:33 AM
  2. Authentication failed on Calendar and Contacts
    By MrMEEE in forum Evolution Connector
    Replies: 18
    Last Post: 09-07-2007, 08:40 AM
  3. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 10:23 PM
  4. Lotus migration
    By babou in forum Migration
    Replies: 15
    Last Post: 03-05-2007, 10:33 PM
  5. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 02:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •