Results 1 to 8 of 8

Thread: error !mysql.server is not running

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pakistan
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default error !mysql.server is not running

    Dear pros,

    Once a week when i start my Zimbra server its status is given below.
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol status
    Host mail.mydomain.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    mysql.server is not running.
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Stopped


    To run services properly ,i have to perform
    $zmcontrol stop
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol start
    Host mail.mydomain.com
    Starting ldap...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting mailbox...Done.
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...Done.
    Starting mta...Done.
    Starting stats...Done.

    ################################
    Whats wrong behind the scene ????? how i can overcome this problem .

    thanks and waiting .

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by farrukhndm View Post
    Whats wrong behind the scene ????? how i can overcome this problem .
    The information you've given above tells us nothing about the problem. A exact description of the problem would help and details from the log files and what happens when you stop/start Zimbra. The first thing you should always do is to search the forums for your problem and try some of the debugging tips and resolutions for this problem, see if it's been covered before (hint: it has).

    Quote Originally Posted by farrukhndm View Post
    thanks and waiting .
    Aren't we all?
    Last edited by phoenix; 06-01-2010 at 06:19 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pakistan
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default /opt/zimbra/log/mailbox.log.

    Thanks phoenix,
    Here is Mailbox logs
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    I don't want to see the logs, I asked you what errors there were in the log files when you stop/start Zimbra plus an exact description of the problem and whether you've searched the forums for similar problems and which resolution you've tried from your search.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pakistan
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default

    As during searching of forum , I didn't found any problem in my configuration files like, /etc/hosts,mysql prompt is ok.The problem Arise only during Starting Zimbra Server and not always ,just once a week.

    /opt/zimbra/log/mailbox.log.2010.06.01 ,The date where my zimbra didn't respond .

    Attempted reconnect 3 times. Giving up.
    at com.mysql.jdbc.SQLError.createSQLException(SQLErro r.java:888)
    at com.mysql.jdbc.Connection.createNewIO(Connection.j ava:2997)
    at com.mysql.jdbc.Connection.<init>(Connection.java:1 555)
    at com.mysql.jdbc.NonRegisteringDriver.connect(NonReg isteringDriver.java:285)


    After Stoping and starting zimbra works fine. But its not the proper solution , so please guide me whats the actual problem.

    If your require any other logs please tell me i will provide you .

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pakistan
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default

    In some other post with smiler problem ,

    My my.cnf permission are given as
    ls -ltr /opt/zimbra/conf/my.cnf
    -rw-r----- 1 zimbra zimbra 1122 Mar 1 14:37 /opt/zimbra/conf/my.cnf

    Are its ok ?

  7. #7
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Pakistan
    Posts
    100
    Rep Power
    7

    Default

    Help me please. still waiting ..

  8. #8
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default

    yeah, i get that problem too. and my.cnf file permission is OK. mysql_error.log is like tkat


    100629 15:11:12 mysqld started
    100629 15:11:13 InnoDB: Started; log sequence number 0 4693932
    100629 15:11:13 [Note] /opt/zimbra/mysql/libexec/mysqld: ready for connections.
    Version: '5.0.90-log' socket: '/opt/zimbra/db/mysql.sock' port: 7306 Source distribution
    /opt/zimbra/bin/mysql.server: line 109: kill: (6080) - No such process
    100705 16:29:46 mysqld started
    InnoDB: The log sequence number in ibdata files does not match
    InnoDB: the log sequence number in the ib_logfiles!
    100705 16:29:47 InnoDB: Database was not shut down normally!
    InnoDB: Starting crash recovery.
    InnoDB: Reading tablespace information from the .ibd files...
    InnoDB: Restoring possible half-written data pages from the doublewrite
    InnoDB: buffer...
    100705 16:29:48 InnoDB: Started; log sequence number 0 6210802
    100705 16:29:48 [Note] /opt/zimbra/mysql/libexec/mysqld: ready for connections.
    Version: '5.0.90-log' socket: '/opt/zimbra/db/mysql.sock' port: 7306 Source distribution

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 09:59 AM
  2. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 09:22 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 02:19 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 12:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •