Results 1 to 10 of 10

Thread: [SOLVED] Zimbra logger service auto stops at specific time

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    28
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Zimbra logger service auto stops at specific time

    Hi All,

    I'm using ZCS Release 6.0.6_GA_2324.RHEL5_64_20100406150533 CentOS5_64 FOSS edition on CentOS 5.3 64bit

    Recently, I receive mail notifications about logger service stop every one or two days at a specific time.

    Here are the messages:

    Code:
    Jun  2 04:04:48 mail zimbramon[4893]: 4893:err: Service status change: mail.domain.com logger changed from running to stopped
    Code:
    May 31 04:04:45 mail zimbramon[14201]: 14201:err: Service status change: mail.domain.com logger changed from running to stopped
    Code:
    May 29 04:04:11 mail zimbramon[6923]: 6923:err: Service status change: mail.domain.com logger changed from running to stopped
    I've tried searching in forums but got no clues. Is there any suggestion?

    Thanks a lot.

    Regards,
    N.A
    Last edited by secnix; 06-09-2010 at 10:49 AM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    28
    Rep Power
    6

    Default

    Please help me!!!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    1,474
    Rep Power
    9

    Default

    Sounds like an old bug that was fixed years ago. https://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=5824

    I doubt it's the same exact issue but the similarity in timing is interesting.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    1,474
    Rep Power
    9

    Default

    Hm, actually I'm getting the same message occasionally, always at 4:02 AM. But both the admin console and zmcontrol status show logger as running. I hadn't gotten one since July of last year, then starting March 31 I've gotten 7 of them. We upgraded to ZCS 6 in late March so I doubt it's a coincidence.

    Timing seems to correlate with daily event in the system crontab:


    # cat /etc/crontab
    SHELL=/bin/bash
    PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
    MAILTO=root
    HOME=/

    # run-parts
    01 * * * * root run-parts /etc/cron.hourly
    02 4 * * * root run-parts /etc/cron.daily
    22 4 * * 0 root run-parts /etc/cron.weekly
    42 4 1 * * root run-parts /etc/cron.monthly

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    28
    Rep Power
    6

    Default

    I also got this error about a few days after I upgrade my Zimbra from version 5.0.9 to 6.0.6.

    From the bug 5824, will the error stop if I run those command:

    Code:
    Method of hupping swatch on logrotate is updated to:
    
     kill -HUP `cat /opt/zimbra/log/swatch.pid`
     kill -HUP `cat /opt/zimbra/log/logswatch.pid`
    Thanks,
    NA

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    1,474
    Rep Power
    9

    Default

    No, I wouldn't do that. Those are quite old notes referring to ZCS 3, and they have to do with how a nightly cron job is run (which may have changed since then), not something you'd do manually.

    If your system is otherwise working, I wouldn't worry about this but you could make an entry in bugzilla (I'd rate it as a minor bug, but it's your call). If you do, please post the bug # here so others can track it.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    28
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by ewilen View Post
    No, I wouldn't do that. Those are quite old notes referring to ZCS 3, and they have to do with how a nightly cron job is run (which may have changed since then), not something you'd do manually.

    If your system is otherwise working, I wouldn't worry about this but you could make an entry in bugzilla (I'd rate it as a minor bug, but it's your call). If you do, please post the bug # here so others can track it.
    Thanks for your reply. This error has not shown up for the last 5 days. I'll wait for some more days before making an entry in bugzilla.

    Btw, my system is still working properly.

    Regards,
    N.A

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 08-18-2011, 11:15 PM
  2. [SOLVED] Postfix unavailable - queue down
    By pmona in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 01-21-2010, 10:03 PM
  3. postfix relay=none status=bounced for local mails
    By vdd in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-06-2009, 09:05 AM
  4. [SOLVED] Moving Zimbra to a new server
    By krolen in forum Administrators
    Replies: 109
    Last Post: 02-05-2009, 11:38 AM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •