Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] Problems send mail to some (few) domains

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Location
    Lisbon
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Problems send mail to some (few) domains

    Hello everybody,
    We have a problem here, one of our users are trying to send an mail and the RCTP down´t receive. Zimbra send a msg to my user with:
    Protocol error: host xxxx.xxxxxx.xx[ip.ip.ip.ip] said:
    250 RCPT TO accepted (in reply to DATA command)

    I can see in /var/log/zimbra.log
    Jun 17 18:24:20 zimbra amavis[9946]: (09946-06) FWD via SMTP: <ggsilva@cm-arruda.pt> -> <mail_dst@mail.com>,BODY=7BIT 250 2.0.0 Ok, id=09946-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 58D5538DD00
    Jun 17 18:24:20 zimbra amavis[9946]: (09946-06) Passed CLEAN, LOCAL [192.168.1.130] [192.168.1.130] <ggsilva@cm-arruda.pt> -> <mail_dst@mail.com>, Message-ID: <4C1A5B95.8070709@cm-arruda.pt>, mail_id: MsHUTGKlw6-7, Hits: 0.581, size: 3542, queued_as: 58D5538DD00, 735 ms
    Jun 17 18:24:20 zimbra postfix/smtp[7517]: 9D13738DCFF: to=<mail_dst@mail.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.81, delays=0.07/0.01/0/0.73, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=09946-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 58D5538DD00)
    Jun 17 18:24:20 zimbra postfix/qmgr[11863]: 9D13738DCFF: removed
    Jun 17 18:24:20 zimbra postfix/smtp[7520]: 58D5538DD00: to=<mail_dst@mail.com>, relay=mail.dgal.pt[194.65.70.162]:25, delay=0.43, delays=0.08/0.01/0.33/0, dsn=4.0.0, status=deferred (host mail.dgal.pt[194.65.70.162] refused to talk to me: 421 5.5.2 Syntax error (command line too long))


    I try to send mail from other account in zimbra to other account in destination server but I get the same error...

    From gmail I can send to zimbra and to destination mail without problems.

    I google it and find that some exchange servers have problems with ESMTP protocol greeting.

    Any one have this (command line too long) error ????


    Thanks in advace

    Guilherme

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    You will need to ask the Admin of the remote server why they believe the line is too long; as they should be able to review their log files.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Location
    Lisbon
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks for the help,

    On the other side the admin says that the server shows the message as Non Delivery. I will ask for more detailed log and post here.

    Thanks again

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Location
    Lisbon
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    Hello Everybody!

    The problem was solved.

    We have a inspection rule on Cisco router to the traffic on port 25 (this apparently has a know bug...) shuting down this rule and forcing the postfix to greeting with HELO insted EHLO solved the question...

    I will try to reactivate the EHLO greeting with the inspection rule down to see if works.


    Thanks again

    Guilherme

Similar Threads

  1. Messages not being delivered
    By buee in forum Administrators
    Replies: 53
    Last Post: 10-23-2009, 10:28 AM
  2. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 04:32 PM
  3. Issues...
    By timothyalangorman in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2007, 09:43 AM
  4. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  5. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •