Results 1 to 5 of 5

Thread: trouble with zimbraSmtpHostname

  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Posts
    81
    Rep Power
    9

    Default trouble with zimbraSmtpHostname

    zimbraSmtpHostname doesn't seem to work for me on a particular installation of zimbra. The version concerned is zcs-3.1.4_GA_518.RHEL4

    Background
    1. I am trying to configure zimbra so that mail outbound from the
    webmail client goes via an external smtp server: mail.example.com.
    2. I put mail.example.com in Global Settings/MTA/Web mail MTA Hostname
    3. zmprov looks ok:

    $ zmprov gacf | grep -i smtp
    zimbraServerInheritedAttr: zimbraSmtpHostname
    zimbraServerInheritedAttr: zimbraSmtpPort
    zimbraServerInheritedAttr: zimbraSmtpTimeout
    zimbraServerInheritedAttr: zimbraSmtpSendPartial
    zimbraSmtpHostname: mail.example.com
    zimbraSmtpPort: 25
    zimbraSmtpSendPartial: FALSE
    zimbraSmtpTimeout: 60

    But it doesn't seem to work - the webmail client insists on connecting to the local postfix (zimbra.example.com).

    And yet I know this works because I have it working on a separate installation of zimbra (3.1.0).

    Any suggestions re: what could be going wrong or how to go about debugging welcome!

  2. #2
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default

    silly questions, but:

    1) if you go back into Global Settings/MTA is the hostname still as you set it?

    2) have you restarted zimbra?

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Posts
    81
    Rep Power
    9

    Default

    Yes, the setting and behaviour remains unchanged after a restart.

    It's a mystery!

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default

    Make sure it is not over-ridden on the server (global config setting can be overridden on a per server basis.)
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Posts
    81
    Rep Power
    9

    Default

    That was it, thanks!

Similar Threads

  1. trouble with mysql
    By b_52globemaster in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 05-23-2007, 05:20 AM
  2. Trouble Ticket System ?
    By cyberkoa in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 04-09-2007, 10:57 PM
  3. trouble with installing zimbra on debian sarge
    By b_52globemaster in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 03-20-2007, 06:03 PM
  4. Osx zmamavisdctl trouble
    By bunam in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 11-18-2006, 02:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •