Results 1 to 2 of 2

Thread: invalid credentials

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Default invalid credentials

    Hello,
    Small problem occurred while trying to authenticate users via Zimbra’s ldap server. I have 15 thinclient workstations which are used by students. I would like to configure those machines to authenticate students through their zimbra accounts.

    On my ltsp-ubuntu 10.4 server I installed libpam-ldap and configured it like this:

    Ldap.conf:
    base dc=student,dc=my,dc=domain,dc=com
    uri ldap://192.168.10.15/
    ldap_version 3
    binddn cn=config
    bindpw cnPasswd
    rootbinddn uid=zimbra,cn=admins,cn=zimbra
    #ldap.secret file contains password
    bind_policy soft
    pam_password md5
    nss_initgroups_ignoreusers avahi,avahi-autoipd,backup,bin,couchdb,daemon,dhcpd,games,gdm, gnats,haldaemon,hplip,irc,kernoops,libuuid,list,lp ,mail,man,messagebus,nbd,news,proxy,pulse,root,rtk it,saned,speech-dispatcher,sshd,sync,sys,syslog,tftp,usbmux,uucp,w ww-data

    common-acount:
    account [success=2 new_authtok_reqd=done default=ignore] pam_unix.so
    account [success=1 default=ignore] pam_ldap.so
    account requisite pam_deny.so
    account required pam_permit.so

    common-auth:
    auth [success=2 default=ignore] pam_unix.so nullok_secure
    auth [success=1 default=ignore] pam_ldap.so use_first_pass
    auth requisite pam_deny.so
    auth required pam_permit.so

    common-password:
    password [success=2 default=ignore] pam_unix.so obscure sha512
    password [success=1 user_unknown=ignore default=die] pam_ldap.so use_authtok try_first_pass
    password requisite pam_deny.so
    password required pam_permit.so

    common-session:
    session [default=1] pam_permit.so
    session requisite pam_deny.so
    session sufficient pam_unix.so
    session optional pam_ck_connector.so nox11

    nsswitch.conf
    passwd: files ldap
    group: files ldap
    shadow: compat
    hosts: files mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dns mdns4
    networks: files
    protocols: db files
    services: db files
    ethers: db files
    rpc: db files
    netgroup: nis

    When I try to login with credentials which are stored in ldap server (student01 / studentspass) I got a response saying permission denied, wrong password.

    thinserver's auth.log:
    pam_ldap: error trying to bind as user “uid=student01, ou=people, dc=student,dc=my,dc=domain,dc=com” (invalid credentials)

    On zimbra side, I included nis.schema in slapd.conf file but didn't add posix Admin extension, nor posix account.

    Any suggestions? I can't figure out this one... Thanx
    Kostres

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default

    I have the same problem, did you ever solve this issue? I constantly get invalidCredentials no matter what. Even if i set the userPassword field blank and login in with a blank password.

Similar Threads

  1. Installation zimbra Initializing ldap...failed. (28416)
    By farrukh.nadeem in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 08-14-2009, 07:52 AM
  2. LDAP error code 49 - invalid credentials
    By fieze in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-09-2008, 06:12 AM
  3. LDAP: error code 49 - Invalid Credentials
    By olibite in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 03-28-2008, 08:46 AM
  4. Problem with Mail Server - Need help!
    By joeleo in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2008, 12:03 PM
  5. Invalid Credentials - 5.0 RC2 to 5.0.1
    By scottp in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 01-19-2008, 08:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •