Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] error :new zimbra user cant send mail to anyone except admin

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    48
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] error :new zimbra user cant send mail to anyone except admin

    hi,

    a user id created by one of my colleagues two weeks ago was fine till last week. now she can only receive mail from all users...

    when she tries sending mail it only goes through if she sends it to admin... any mail sent to other id's whether - new , forwarded or replied mail's - comes back to her undelivered with the following report "This is the mail system at host cccbl.citizencredit.com.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to postmaster.

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The mail system

    <xtz@cccbl.citizencredit.com>: cccbl.citizencredit.com"

    But the perplexing part is it does not show in any of the mail queues at all.... Not sure what to do..

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by bluebriarrose View Post
    hi,

    a user id created by one of my colleagues two weeks ago was fine till last week. now she can only receive mail from all users...

    when she tries sending mail it only goes through if she sends it to admin... any mail sent to other id's whether - new , forwarded or replied mail's - comes back to her undelivered with the following report "This is the mail system at host cccbl.citizencredit.com.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to postmaster.

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The mail system

    <xtz@cccbl.citizencredit.com>: cccbl.citizencredit.com"

    But the perplexing part is it does not show in any of the mail queues at all.... Not sure what to do..
    What exactly is the error you're seeing in the log files or the returned message? The error you've shown is generic and tells us nothing about the reason for non-delivery, have you also contacted the admin of the other mail server to see what the problem is?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    48
    Rep Power
    6

    Question Mail undelivered

    Hi,

    I've attached a copy of the mailbox log... The name of the problem account has been changed to "problemaccount@abc.xyz" and it's interceptor account is "hiddenproblemaccount@abc.xyz"

    I've tried opening another account for the same staff and am having problems replying to test mails sent to this account... Sending fresh mails and forwards work... But replied mails dont go through to the original sender although the mail does not show in the pending/deferred queue at all... THe mail does however show in the intercepted account which is quite strange..

    Please help
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by bluebriarrose View Post
    I've attached a copy of the mailbox log... The name of the problem account has been changed to "problemaccount@abc.xyz" and it's interceptor account is "hiddenproblemaccount@abc.xyz"
    So, ar you telling me you have two different problems? The description of this bears no relationship to your first description. What do you mean by an 'interceptor account'?

    The log you've posted here contains this:

    Code:
    2010-07-12 11:52:46,954 INFO  [btpool0-351] [name=problemaccount@abc.xyz;oip=172.16.10.38;ua=zclient/5.0.16_GA_2921.SuSEES10;] SoapEngine - handler exception
    com.zimbra.cs.account.AccountServiceException: must change password
    ExceptionId:btpool0-351:1278915766954:544d437dea4c51ae
    Code:account.CHANGE_PASSWORD
    Have you tried changing the password for this account?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    48
    Rep Power
    6

    Default

    hi,

    discovered the real problem for both accounts ... each account has a user id firstname@xyz.com and a canonical id - firstname.lastname@xyz.com.. there now seems to be a disconnect between the id and canonical id....so when a user uses the reply option the mail goes to the canonical id - firstname.lastname@xyz.com and hence doesn't reach the user,... how can this be rectified.??

    abby

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    48
    Rep Power
    6

    Default

    interceptor accounts are those hidden accounts that are legally allowed for storage of mail copies without the knowledge of the user..

  7. #7
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    48
    Rep Power
    6

    Default

    solved by stopping the use of canonical i'ds for all users

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. [SOLVED] Moving Zimbra to a new server
    By krolen in forum Administrators
    Replies: 109
    Last Post: 02-05-2009, 11:38 AM
  3. Migration Assistance
    By dwill in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 12-02-2008, 08:20 AM
  4. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 07:47 AM
  5. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 12:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •